SUNOVRAT BAJDENA! Poverenje u politiku američkog predsednika nikad niže! OVO SE NIJE DOGODILO OD KRAJA DRUGOG SVETSKOG RATA!

Autor: Republika

Svet

24.10.2021

23:24

Poslednja anketa "Galupa" od minulog petka koja je targetirala Amerikance između 1. i 19. oktobra, pokazuje da je poverenje u politiku Džozefa Bajdena od prvog kvartala ove godine, kad je preuzeo vlast, a zaključno sa trećim kvartalom, palo za 11 odsto što se nije dogodilo nijednom predsedniku od Drugog svetskog rata, dakle, 75 godina.

Tanjug/AP

Džo Bajden ne uživa podršku Amerikanaca

 

Kada je stupio na dužnost, početkom 2021. godine, Bajdenu je verovalo 56 odsto Amerikanaca, a danas, samo 44,7 odsto.

- Bajden je započeo svoj mandat sa relativno solidnim rejtingom, koji se kretao između 54 i 57 odsto, od januara do juna. U julu njegova podrška i odobravanje su pali na 50, a na 49 odsto u avgustu, uporedo sa povećanjem infekcija virusom korona u SAD. Haotično povlačenje vojske SAD iz Avganistana krajem avgusta, koji je uključivao smrt više od deset američkih vojnih lica u terorističkom napadu na aerodromu u Kabulu, verovatno je bio razlog zašto je Bajdenov septembarski rejting pao na 43 odsto - kaže "Galup".

Kako se navodi u analizi ankete agencije iz Vašingtona, već u junu je bilo primetno da je Bajdenov "period medenog meseca" sa javnošću gotov.

- Predsednik se takođe suočava sa sve većim razočaranjem među Amerikancima što ne može da reši graničnu krizu, zatim ne može da obezbedi lance snabdevanja. Zamera mu se visoka cena gasa, rastuća inflacija, nestašica robe široke potrošnje i odgovor na pandemiju. Postoji još čitava lista drugih stvari - kaže "Galup", a prenose Novosti.

Komentari (0)

Loading