ŠAMANKA ALEKSANDRA OVOG LETA JE IZAZVALA JEDAN OD NAJGORIH POŽARA: Samo sam htela da skuvam mokraću medveda i POPIJEM JE!

Autor: Republika

Svet

28.09.2021

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Suverneva, koja je optužena za izazivanje poslednjeg u nizu razarajućih požara u američkoj državi Kaliforniji, branila se na sudu na bizaran način, a preti joj više od devet godina robije.

Republika

Foto: Tanjug/AP, shasta county sheriff's office

Šamanka Aleksandra Suverneva (30)

Šamanka Aleksandra Suverneva (30), bivša studentkinja šumarstva i joga-trener, odgovorna je za izazivanje jednog od najgorih ovogodišnjih požara u Kaliforniji, koji je ovog sravnio sa zemljom 41 kuću i još 90 drugih objekata, poharavši ukupno 8.500 ari zemljišta.   

Taj slučaj privukao je pažnju svetske javnosti, posebno nakon što se ta neobična žena na sudu branila činjenicom da je u divljini samo pokušala da zapali vatru želeći da skuva mokraću medveda i popije je. Istraga, međutim, obuhvata njenu umešanost i u izazivanje drugih požara u zemlji, ali je dovoljno i da samo na osnovu optužbi za ovaj jedan ona bude osuđena na više od devet godina robije. 

- Osumnjičena je i za podmetanje vatre širom zemlje, ne samo u okrugu Šasta - istakla je glavna tužiteljka koja nije odustala od optužbi na račun Suverneve, posebno nakon iznošenja njene neobične odbrane. 

Inače, ona je nekadašnja naučnica, a na dan izbijanja požara je bila na pešačkoj turi kroz šumsko područje. U jednom trenutku je navodno ožednela, a kako bi utolila žeđ ona je pronašla gotovo presušeno korito jednog potočića i u njemu veoma malo tečnosti, pre svega medveđeg urina. 

- Pokušala sam da tu tečnost isfiltriram pomoću kesice čaja, ali mi nije uspelo jer je bilo previše vlažno pa nisam ni uspela da zapalim vatru za prokuvavanje tečnosti. Odlučila sam da to popijem tako kako sam pronašla i samo sam nastavila dalje - ispričala je ona. 

 

 

Požar, za koji je ona osumnjičena, obuhvatio je 20 kvadratnih kilometara površine i naterao na stotine ljudi na evakuaciju. Trojica vatrogasaca su povređena. Vatrena stihija u okrugu Šasta smatra se poslednjom koja je ove godine pogodila Kaliforniju i izazvala katastrofalna razaranja. 

Foto: facebook.com/printscreen

Suverneva nije dovršila studije na šumarskom fakultetu

Suverneva je diplomirala na kalifornijskom Institutu za tehnologiju, a radila je jedno vreme i kao joga-trener. Za sebe je, ipak, pre svega govorila da je šaman - osoba koja tvrdi da ima konekciju sa dobrim i zlim duhovima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading