EVROPA NEĆE DOZVOLITI PONAVLJANJE MIGRANTSKE KRIZE: Ako ŽENE mogu da se BORE protiv talibana, zašto ne bi i MUŠKARCI?

Autor:

Svet

23.08.2021

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Slovenije Janez Janša rekao je danas da Evropske unija neće otvoriti nikakve humanitarne ili migracione koridore za Avganistan, kao i da neće dozvoliti ponavljanje migrantske krize iz 2015. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janez Janša

- Nećemo dozvoliti da ponovimo strateške greške iz 2015. godine. Pomoći ćemo samo pojedincima koji su nam pomogli tokom misije NATO-a i državama članicama EU koje štite našu spoljnu granicu - objavio je Janša na Tviteru, prenosi agencija STA.

Objavio je i drugi tvit, na engleskom:

"Ako žene mogu da se organizuju i bore protiv talibana u nekim delovima Avganistana, onda to mogu i trebaju i muškarci. Nije dužnost Slovenije niti EU da pomognu i plate svakome na planeti ko beži umesto da se bori za svoju domovinu."

Slovenački zvaničnici poslednjih dana su u više navrata ponavljali da će samo oni koji su radili za strane snage i misije u Avganistanu biti evakuisani i biće im pomognuto pri preseljenju, a ostalima bi trebalo da pomognu susedne zemlje Avganistana.

Jedan avganistanski prevodilac i njegova porodica već su stigli u Sloveniju, dok drugi pokušava da stigne na aerodrom u Kabulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading