TALIBANI OSLOBODILI 5.000 KOLJAČA IZ ZATVORA: Hiljade pripadnika ISIS i Al Kaide trče na slobodu (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

16.08.2021

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte kako hiljade zatvorenika, među kojima ima i pripadnika Islamske države i Al Kaide, trče na slobodu iz zatvora koji se nalazi u predgrađu Kabula.

 

Foto: Twitter/RichardEngel

Teroristi pušteni na slobodu

Avganistanci su predali vazdušnu bazu Bagram talibanima u nedelju, a unutar baze nalazi se zatvor Pul-e-Čarki, u kojem je bilo oko 5.000 zatvorenika. U tom zatvoru su, kako prenose svetski mediji, bili smešteni pripadnici Al Kaide i talibani, prenosi Telegraf.

 

 

Lokalni mediji objavili su snimke na kojima se vidi kako talibani puštaju zatvorenike na slobodu, a BBC prenosi da su meštani izjavili da su čuli pucnje iz pravca zatvora, 

Foto: Printscreen

Narod pokušava da se spasi

Pucnjava na aerodromu

Danas su zastrašujući snimci sa aerodroma u Kabulu obišli svet, a na njima se vidi kako mnoštvo nesrećnih Avganistanaca pokušava da se ukrca u avione kako bi napustilo zemlju i pobeglo od talibanske strahovlade.

Najmanje pet osoba je ubijeno u tom haosu, a budući da su u jednom trenutku zapucali američki vojnici, izmešteni na aerodromu kako bi evakuisali diplomate svoje zemlje, nije jasno da li su ljudi stradali od vatrenog oružja ili su izgaženi u gužvi.

Podsetimo, talibani su juče zauzeli i Kabul, a predsednik Avganistana Ašraf Gani je pobegao iz zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading