VOĐA TALIBANA MUČEN U GVANTANAMU? Islamski komandant tvrdi da je GODINAMA bio zatočen u američkom zatvoru na Kubi!

Autor:

Svet

16.08.2021

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera talibana tokom svog pobedničkog govora u predsedničkoj palati u Kabulu, nakon što su pobunjenici proglasili Islamsku državu Avganistan, izjavio je da je u američkom zatvoru Gvantanamu proveo osam godina.

Republika

Foto: twitter.com/Majd_Khalifeh

 

Predsednik Avganistana napustio je državu zajedno sa hiljadama stanovnika u masovnom egzodusu.

Talibanski borci umarširali su u drevnu palatu u nedelju sa zahtevom za "mirnu primopredaju vlasti" dok je glavni grad tonuo o haos, a američki helikopteri evakuisali svoje diplomate iz ambasade stvarajući prizore slične onima iz pada Sajgona 1975. nakon rata u Vijetnamu.

Jedan od islamskih boraca koji su sedeli za predsedničkim stolom tokom obraćanja medijima izjavio je da je bio zatvorenik u Gvantanamu na Kubi, prenosi Dejli mejl.

Podsetimo, ovaj zatvor otvorio je Džordž Buš 2002. godine i u njega su, bez suđenja, zatvarani i mučeni osumnjičeni teroristi. Donald Tramp je 2018. potpisao je izvršnu naredbu da Gvantanamo ostane trajno otvoren, ali se Bajdenova administracija u februaru ove godine zaklela da će ga zatvoriti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading