MIGRANT UBIO SVEŠTENIKA! Stravičan zločin izveo muškarac iz Ruande koji je prvo spalio katedralu, FRANCUSKA NA NOGAMA!

Autor: Republika

Svet

09.08.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte kako izgleda Emanuel Abaisenga iz Ruande, koji je 2020. zapalio katedralu u Nantu, a sad je brutalno ubio katoličkog sveštenika Olivjea Mera (60), što je izazvalo salve reakcija desničara.

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Stravičan zločin dogodio se u francuskom mestu Mortanj-sur-Sevr na zapadu zemlje kada je migrant iz Ruande Emanuel Abaisenga brutalno ubio katoličnog sveštenika Olivjea Mera (60), a zatim se predao policiji, priznavši zločin. 

Reč je o mladiću koji je ranije spalio katedralu u Nantu, zbog čega je ta činjenica podigla na noge čitavu Francusku, posebno desničare. Među prvima je reagovala čelnica stranke Nacionalni savez, Marin Le Pen, koja je istakla da je zastrašujuće loš posao ministarstva unutrašnjih poslova doveo do toga da zemlja živi u strahu od imigranata. 

Foto: Tanjug/AP

Marin Lepen oplela po državi i po ministarstvu policije

- U Francuskoj, dakle, možete biti ilegalni imigrant, spaliti katedralu u Nantu, nikada ne biti proterani, a potom ubiti sveštenika. Ono što se dešava u našoj zemlji je potpuni bankrot države i ministra unutrašnjih poslova - navela je Le Penova u tvitu, što su podržali mnogo desničari, najavivši proteste zbog smrti sveštenika.

 

Inače, Abaisenga je 2020. priveden zbog paljenja katedrale i bio je pod sudskim nadzorom.

Prema francuskim vlastima, njemu je odbijen zahtev za azilom još 2019. godine i trebalo je da napusti zemlju, ali je ostao u Francuskoj. Tada je priznao da je odluka o paljenju katedrale bila osveta zbog toga što su francuske vlasti odbile njegov zahtev za azil.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin otišao je na mesto ubistva i pružio punu podršku ožalošćenim katolicima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading