MAKRON STAJLINGOM IZAZVAO POMAMU! Pričao je o koroni, ali je njegova majica odvukla svu pažnju: Kakav je to TAJNI SIMBOL?!

Autor: Republika

Svet

04.08.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron je putem Tik-Toka pozvao mlade Francuze da se vakcinišu protiv koronavirusa, ali je ta njegova priča ostala u drugom planu zbog crne majice i specifičnog belog simbola na njoj, oko kog su se na društvenim mrežama razvile mnogobrojne teorije zavera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Makronovo obraćanje na Tik-toku izazvalo pomamu

Francuski predsednik Emanuel Makron izazvao je pravu pomamu na društvenim mrežama kada se putem Tik-Toka obratio svojim mladim sugrađanima kako bi im objasnio važnost vakcinacije protiv koronavirusa, međutim, verovatno nije očekivao da će taj njegov nastup izazvati planetarnu pažnju i to ne zbog teme kojom se bavio, već zbog stajlinga u kakvom se pojavio. 

On se, naime, suprotno "strogom" stilu po kakvom ga većina ljudi poznaje, a koji podrazumeva odelo, kravatu i cipele, pojavio u ležernoj, jednostavnoj, crnoj majici. Međutim, osim te činjenice da je izgledao kao neki "regularni mladić, a ne predsednik", Makron je pažnju s priče o vakcinama odvukao i logoom na majici. 

Nekoliko sati nakon što je Emanuel Makron pokušao da ubedi mlade Francuze da se vakcinišu, čitava zemlja je brujala o njegovom govoru. Istina, ne toliko o važnosti KOVID vakcina koliko o misterioznom simbolu na njegovoj majici - piše francuski Depeš i navodi kako su se na društvenim mrežama u trenu proširili komentari s pitanjima da li je to u pitanju sova, da li postoji neka skrivena poruka u izboru Makronove odeće, pa čak i spekulacija da je predsednik član nekog tajnog društva. 

 

 

Britanski Gardijan je preneo da su se u vezi sa majicom proširile i brojne teorije, a među prvima je ona da beli logo na crnoj majici označava članstvo u Boemskom klubu. Reč je o političkoj grupi stvorenoj u Kaliforniji 1872, a koji je kontrirao buržoaziji. Danas je to isključivo muški klub sastavljen od biznismena i političara iz SAD, Evrope i Azije. Ipak, već na prvi pogled je uočljivo da logo Boemskog kluba ne odgovara geometrijskom simbolu na Makronovoj majici.

 

 

Druga teorija povezana je sa spekulacijom da logo simbolizuje sovu, međutim, u francuskom jeziku dve reči mogu da se na prevedu kao "sova" - hibou, što znači sofa sa namreškanim perjem kod ušiju i chouette - sova koja nije nakostrešena. Hibou je znak loše sreće, predznak smrti, simbol tuge, usamljenosti i predstavnik crne magije. S druge strane, chouette je sledbenik grčke boginje Atine, duhovni vođa u keltskoj kulturi i u francuskom žargonu znači "super".

 

 

Jelisejska palata još se nije oglasila povodom ovih teorija, a preduzimljivi trgovci su, prenosi Kurir, odmah iskoristili "hajp" i ponudili "Makronovu Tik-Tok majicu" za 20 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading