PUTINOV AVION KAO LETEĆI HOTEL: Vazduhoplov ruskog predsednika opremljen kao prosečna kuća u Holivudu! IMA ČAK I POZLAĆENI WC! (FOTO)

Autor:

Svet

17.06.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dugo iščekivani sastanak Vladimira Putina i Džoa Bajdena održan je juče u Ženevi, a ruski predsednik je u švajcarski grad stigao luksuznim avionom "Leteći Kremlj".

Foto: Tanjug/AP

Bajden je na samit stigao poznatim Air Force One (Er Fors 1), a ono što je možda manje poznato jeste da Putinov avion košta 390 miliona funti (oko 455 miliona evra) i da čak ima i pozlaćeni toalet.

Avion je dizajniran u neoklasičnom stilu. Ima salu za sastanke sa pozlaćenim stolom oko kojeg se nalaze bež kožne fotelje.

Poseduje teretanu, bar i spavaće sobe, a državna obeležja vidljiva su po celokupnom dekoru. Kako izgleda unutrašnjost luksuznog aviona, možete videti OVDE.

Kao što je neophodno za avion koji prevozi svetskog lidera, u njemu se nalazi i komandni centar koji se može koristiti za mobilizaciju trupa što bi moglo da se iskoristi za borbenu situaciju kada je Putin u vazduhu.

 

 

Završen istorijski samit

Razgovori ruskog i američkog predsednika održani su u vili "La Granž" i trajali su manje od četiri sata, što je daleko manje nego što su Bajdenovi savetnici očekivali, prenosi Kurir.

Komentari (0)

Loading