(FOTO, VIDEO) OVAJ DEČAK RADI NA SPECIJALNIM OPERACIJAMA U MINISTARSTVU ODBRANE AMERIKE! Ima samo 12 godina

Autor: Republika

Svet

30.04.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majk Vimer jedini je maloletnik koji radi u Zapovedništvu za specijalne operacije Ministarstva odbrane SAD, savetujući se sa njima o domenima veštačke inteligencije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Majk Vimer je zaljubljenik u robotiku 

Amerikanac Majk Vimer iz gradića Solsberi u Severnoj Karolini, dvanaestogodišnji dečak iz jedne obične porodice u SAD, uskoro će završiti srednju školu kao najbolji učenik u razredu, ali će u isto vreme i diplomirati na fakultetu s prosekom 4.0.

Taj genijalac je član organizacije MENSA i zaljubljenik je u robotiku. Briljirao je na Akademiji Konkord i na Rowan-Cabarrus Community koledžu, a u isto vreme je osnovao dva tehnološka startapa: "Next Era Innovations" i "Reflect Social". 

Međutim, ono što je možda najinteresantnija činjenica u vezi sa njegovom, već sada prebogatom karijerom, jeste to da je trenutno jedini maloletnik koji radi u Zapovedništvu za specijalne operacije Ministarstva odbrane SAD.

- Prošao sam sve razrede bržim tempom. Ja sam poput sunđera, vrlo brzo usvajam gradivo - rekao je Majk za WCNC.

Osim što se savetuje s vojskom o budućnosti veštačke inteligencije, Majk je još samo dečak, pa ipak voli i stvari koje su primerene njegovoj dobi.

- Mnogi ljudi misle da sam se odrekao detinjstva ili sam ga nekako izgubio. Ali, i dalje radim sve što i drugi 12-godišnjaci, ali sam ponosan što mogu odraditi poslovni sastanak na Zoomu i istovremeno da se igram. Uživam u košarci, plivanju, igranju, slaganju lego-kocki - ispričao je dečak.

Inače, Majk će 21. maja diplomirati na Rowan-Cabarrus Community koledžu, a 28. maturirati na Konkord Akademiji. 

 

 

- Oduvek sam bio zaljubljenik u tehnologiju. Prvi tablet sam dobio kada sam imao samo 18 meseci i tada sam, kako su mi roditelji rekli, odmah istraživao na koji način radi - ispričao je on za CNN. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading