(VIDEO) IZREŠETALI TINEJDŽERKU AFROAMERIKANKU! Još krvi na rukama američkih policajaca i to na dan presude za GUŠENJE DŽORDŽA FLOJDA

Autor: Republika

Svet

21.04.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji zločin dogodio se u Kolumbusu, država Ohajo, kada su policajci iz vatrenog oružja sa više metaka usmrtili šesnaestogodišnju devojku Makiju Brajant.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Trenutak kada je policajac s kamerom na uniformi potegao pištolj na afroameričku tinejdžerku   

Američki policajci izrešetali su u Kolumbusu, glavnom gradu države Ohajo, Afroamerikanku Makiju Brajant, staru svega 16 godina i to na dan kada je u sada već bivši policajac Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda u maju 2020. 

U pitanju je, podsetimo, brutalno ubistvo gušenjem, koje je na noge podiglo čitav svet, ali i pokrenulo žestoke kritike na račun ponašanja pripadnika američkih bezbednosnih snaga, kojima je prepušteno da sami u trenucima incidente situacije procene da li u nekoga treba da pucaju ili ne.

Ubistvo mlade Makaje dogodilo se nakon što je policiji prijavljeno da je ona potegla nož na dve devojke. Pripadnici bezbednosnih snaga su, po dolasku na mesto napada, zapucali. 

 

 

Hejzel Brajant, žena koja se predstavila kao tetka preminule, rekla je da je tinejdžerka živela u hraniteljskom domu i da je tragičnom događaju prethodila njena svađa sa nekim u ovoj ustanovi.

Policijski snimak pokazuje haotičnu scenu na travnjaku ispred kuće, jednu devojku kako zamahuje nožem na drugu, koja je pala na leđa, da bi zatim krenula na drugu devojku, koja se srušila na parkirana kola. Policajac je tada otvorio vatru.

Hejzel Brajant tvrdi da je njena nećaka bacila nož koji imala u ruci pre nego što ju je policajac više puta ustrelio.

Lokalni mediji su izvestili da se grupa demonstranata okupila u blizini kuće u jugoistočnom predgrađu Kolumbusa gde se dogodila pucnjava, budući da je to samo još jedno u nizu ubistava koje su počinili policajci.       

Inače, povodom najnovijeg slučaja je Biro za kriminalističku istragu iz Ohaja (BCI) otvorio istragu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading