PRETI MU ZASTOJ SRCA! Putinovom kritičaru sve lošije, PREBAČEN U BOLNICU, ali stanje mu je sve teže

Autor: Republika

Svet

19.04.2021

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je izgubio 50 kilograma zbog štrajka glađu u zatvoru, prebačen je u bolnicu zbog veoma teškog stanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni je zatvoren u februaru 

Ruske zatvorske vlasti saopštile su da su kritičara Kremlja i predsednika Vladimira Putina, Alekseja Navaljnog, prebacili na medicinsko odeljenje za "vitaminsku terapiju", pošto njegove pristalice upozoravaju da mu život visi o koncu.

Lekari Navaljnog upozorili su da najistaknutija ruska opoziciona ličnost rizikuje srčani zastoj u "bilo kom trenutku", rekavši da mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo otkako je 31. marta štrajkovao glađu tražeći pomoć lekara.

Zatvorska uprava saopštila je prethodno da je Navaljni (44) zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja i da ga doktor pregleda svaki dan. Međutim, kritičar ruskog predsednika je ranije stupio u štrajk glađu jer, kako smatra, nije dobio adekvatnu zdravstvenu negu za akutni bol u leđima i nozi.

Inače, tvrdi se da je Navaljni izgubio 50 kilograma za manje od tri nedelje, navodno trpi nesnosne bolove usled problema sa kičmom i otežano govori. Prema poslednjim informacijama, njemu se stanje nije poboljšalo ni nakon prebacivanja u bolnicu. 

Zapad je brže-bolje zapretio ruskom predsedniku zbog stanja Navaljnog, navodeći kako se "Moskva neće dobro provesti ako opozicionar umre u zatvoru". Zato su nemački zvaničnici juče s oduševljenjem pozdravili najave da je Navaljni prebačen u bolnicu.  

 

 

  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading