IRAN OPTUŽUJE TRAMPA: Hoće da lažira podatke da bi nas napao!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.12.2020

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif danas je optužio predsednika SAD Donalda Trampa da je hteo da lažira podatke kako bi napao Iran i obećao da će se Teheran braniti silom, ako treba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Muhamed Džavad Zarif

Zarif je na Tviteru napisao da "umesto da se bori protiv korone u SAD, Donald Tramp baca milijarde da bi leteli bombarderi B-52, šalje armade u naš region. Obaveštajni podaci iz Iraka ukazuju na zaveru da se lažiraju podaci kako bi se ušlo u rat".

Istovremeno, vojni savetnik iranskog Vrhovnog vođe upozorio je Trampa da "ne napravi od Nove godine dan žalosti za Amerikance", preneo je Rojters.

Američka vojska je doterala B-52 bombardere na Bliski istok kako bi pokazali silu Iranu, jer B-52 ima potencijal da nosi nuklearno oružje, a istovremeno je poslala nuklearne podmornice u Zaliv, prema izveštajima medija na koje se poziva Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading