Izveštaj Instituta za ekonomiju: Rusi oporavljaju svetsku privredu

Autor: Republika

Svet

12.06.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je jedna od pet zemalja koje imaju najpovoljnije uslove za oporavak ekonomije nakon pandemije i koja ima potencijal da odigra ključnu ulogu u obnavljanju svetske privrede, nalazi se u izveštaju Instituta za ekonomiju i mir, čiji je sedište u Rusiji.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Stručnjaci navode da su ekonomski gubici Rusije, koji su bili posledica pandemije, relativno mali kada se uporede sa gubicima drugih zemalja koje su ekonomski razvijenije.

Zapadni eksperti se slažu u vezi sa tim da bi Rusija mogla da odigra ključnu ulogu u obnovi globalne ekonomije jer poseduje ljudske resurse, kapital, finansijska sredstva, ali i prirodni potencijal.

Za godinu i po dana ruska ekonomija bi trebalo da dostigne rast od 2,5%, a u svrhu podsticanja toga, iz budžeta će biti izdvojeno pet hiljada milijardi rubalja. Vlada je već napravila plan za oporavak ruske ekonomije sa ciljem postignuća održive stope rasta BDP, što će omogućiti povećanje prihoda građana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading