PUTIN NA VEZI SA ERDOGANOM: Poštuje se primirje u Idlibu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

12.03.2020

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom i tom prilikom izrazili zadovoljestvo drastičnom deeskalacijom tenzija u Idlibu, saopšteno je iz Kremlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Erdogan

Kako se navodi, predsednici su razgovarali i o drugim pitanjima koja su bila predmet sastanka Putina i Erdogana u Moskvi 5. marta.

Istovremeno, lideri su saglasni da je neophodno da se nastavi rad na nivou ministarstava odbrane dve zemlje kako bi su primirje u Idlibskoj zoni deeskalacije poštovalo i u budućnosti.

Kremlj navodi i da je telefonski razgovor inicirala Rusija.

Zaharova potvrdila: U Idlibu se poštuje primirje

Režim prekida vojnih dejstava u sirijskoj provinciji Idlib koji su dogovorile Rusija i Turska generalno se poštuje, potvrdila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova

- U praktičnom smislu, dodatni protokol uz konačni memorandum potpisan 17. septembra 2017. godine omogućio je da se 6. marta prestane sa borbenim dejstvima na postojećoj kontakt-liniji u zoni deeskalacije“, rekla je ona.

- Ovaj režim se uglavnom poštuje. To pomaže da se značajno stabilizuje situacija u Idlibu - dodala je ona.

Zaharova je dodala da se već radi na obnavljanju saobraćaja na auto-putu M4.

- Nastavljaju se kontakti između ministarstava odbrane Rusije i Turske kako bi se osigurala primena postignutih sporazuma - dodala je Zaharova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading