KIM UZBURKAO DUHOVE U STEJT DEPARTMENTU: SAD traže sednicu Saveta bezbednosti zbog Severne Koreje

Autor: Tanjug

Svet

09.12.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države će ove nedelje zatražiti od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da razmotri poslednja lansiranja raketa Severne Koreje i mogućnost eskalirajuće provokacije od strane Severne Koreje, izjavio je danas neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Za sada se ne zna kada će sastanak biti održan niti da li će biti javan, preneo je Rojters.

Najmanje osam zemalja 15-članog Saveta bezbednosti tražilo je sastanak o kršenju ljudskih prava u Severnoj Koreji u utorak, ali konačna odluka je na Vašingtonu, rekle su diplomate, preneo je Rojters.

- Stejt department je dao instrukcije misiji Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama da predloži održavanje rasprave o Severnoj Koreji u Savetu bezbednosti UN ove nedelje uključujući opsežan razgovor o nedavnim dešavanjima na Korejskom poluostrvu, kao i nedavna lansiranja raketa i mogućnost eskalacije provokacije od strane Severne Koreje - rekao je američki zvaničnik.

Do sastanka bi došlo u trenutku sve većih tenzija između Vašingtona i Pjongjanga, navela je agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading