(VIDEO) Tramp ponudio pomoć Putinu u vezi gašenja požara u Sibiru, a ruski predsednik odgovorio u njegovom stilu

Autor: rs.sputniknews.com

Svet

01.08.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu američke strane, došlo je telefonskog razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Donalda Trampa, saopštila je pres-služba Kremlja.

Foto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Vladimir Putin

Predsednik SAD je Putinu ponudio pomoć u borbi protiv šumskih požara u Sibiru. Ruski predsednik je, kako navodi Kremlj, zahvalio Trampu na ponuđenoj pomoći i odgovorio mu da će je, ako zatreba, prihvatiti.

Putin je informisao američkog kolegu da je u Sibiru već formirana snažna avionska grupa za borbu protiv požara.

Šef ruske države je Trampov poziv ocenio kao znak da bi u budućnosti odnosi između dve države mogli da budu u potpunosti obnovljeni. Predsednici su se dogovorili da nastave da održavaju kontakt, kako telefonom tako i kroz lične sastanke, zaključila je pres-služba Kremlja.

Sibir i drugi delovi Rusije već nedelju dana su obavijeni dimom sa mirisom paljevine. Istočni vetar je raširio dim na teritoriju Hakasije, Altajskog kraja, Kemerovske, Novosibirske, Omske i Tomske oblasti sa strane Evenkijskog okruga Krasnojarskog kraja. U Irkutskoj oblasti i Krasnojarskom kraju i dalje gori više od milion hektara šume.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading