Zaharova o prvoj godišnjici afere "Skripalj": Britanci šire nove laži

Autor: Tanjug

Svet

03.03.2019

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Britanski mediji novim lažnim vestima "slave" prvu godišnjicu incidenta sa trovanjem bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke". To je izjavila portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Marija Zaharova

Prema njenim rečima, britanski tabloidi identifikovali su glavnog sovjetsko-ruskog špijuna za koga se ispostavilo da je abasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko tvrdeći da je na vrhuncu hladnog rata proteran iz SAD. 

Zaharova je navela da je Jakovenko radio u Njujorku pet godina i da je svoj mandat završio prema planu, prenosi TAS S. 

Ona tvrdi da se objavljuju očigledne laži koje bi trebalo da skrenu pažnju sa ključnog pitanja - šta se dogodilo u Solsberiju 4. marta 2018. godine. 

- Vlada britanske premijerke Tereza Mej sve više ćuti, dok ruska ambasada izdaje saopštenje o nedoslednim britanskim lažnim vestima. Ovo je očigledna osveta - pokušaj da se naš ambasador predstavi kao špijun - navela je Zaharova na Fejsbuku. 

Britanska vlada optužuje Rusiju da je odgovorna za trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke prošle godine, što Moskva odbacuje kao neistinu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading