POPISAO DECU, NAPRAVIO NACRT ŠKOLE: Uhapšeni maloletnik sve prikazao na TikToku, a sada kaže kako je sve to bila ŠALA: HOROR DETALJI!

Autor:

Svet

15.03.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan napada je uključivao detaljnu skicu škole, označavajući ulaze, dvorište, hodnike i stepenice, kao i popis mrtvih po različitim prostorijama.

POPISAO DECU, NAPRAVIO NACRT ŠKOLE: Uhapšeni maloletnik sve prikazao na TikToku, a sada kaže kako je sve to bila ŠALA: HOROR DETALJI!

Foto: shutterstock

Maloletnik iz Bileće R.T. (17) uhapšen je pod sumnjom da je nacrtao plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju. Plan je detaljno opisivao mrtve i ranjene, kao i satnicu događaja, koja je uključivala i samoubistvo. Maloletnik je plan napada prikazao putem lajv četa na TikToku, gde je demonstrirao skicu škole i pokazao pištolj.

Detalji plana napada

Plan napada je uključivao detaljnu skicu škole, označavajući ulaze, dvorište, hodnike i stepenice, kao i popis mrtvih po različitim prostorijama. Na crtežu je čak bio naveden i ukupan broj mrtvih i ranjenih, sa precizno određenim vremenom početka napada, izlaska, dolaska policije i samoubistva.

Reakcija i istraga

Nakon što je snimak prikazan na TikToku, zabrinuti korisnik je obavestio policiju, nakon čega su preduzete mere bezbednosti oko škola u Trebinju. Ubrzo su policija i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma locirali maloletnika i izvršili hapšenje. Pretresom kuće pronađena je sveska sa spornim crtežom, kao i plastični pištolj koji je korišćen u snimku.

Navodna šala

Maloletnik je nezvanično priznao da je napravio sporni crtež i podelio ga na društvenoj mreži, tvrdeći da je to bila šala i da nije zaista nameravao da napadne školu. Ipak, pretnja je shvaćena veoma ozbiljno, te je maloletnik sproveden nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Kvalifikacija krivičnog dela

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa istakao je da je maloletniku na teret stavljeno krivično delo terorizma, ali da će konačnu odluku o kvalifikaciji doneti nadležni tužilac nakon ispitivanja osumnjičenog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading