UČENIK PRETIO POKOLJEM U ŠKOLI! Policija uhapsila maloletnika!

Autor:

Svet

15.03.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnik je putem društvenih mreža pretio pokoljem u jednoj srednjoj školi.

UČENIK PRETIO POKOLJEM U ŠKOLI! Policija uhapsila maloletnika!

Foto: RINA

Policija u Trebinju je danas predala maloletnog lica iz Bileće Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršilo krivično delo "Terorizam". Prema operativnim saznanjima, maloletnik je putem društvenih mreža uputio pretnje pokoljem u jednoj srednjoj školi.

Istraga i hapšenje

Načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa, izjavio je da su policijski službenici došli do informacija o pripremi terorističkog akta na jednu srednju školu u Trebinju. Nakon obaveštenja nadležnog odeljenja, sprovedene su određene istrage koje su dovele do maloletnog lica iz Bileće koje se sumnjiči za navedeno krivično delo. Maloletnik je lišen slobode sinoć u 19 časova i predat je nadležnom tužilaštvu.

Ovo hapšenje jasno pokazuje ozbiljnost i efikasnost policijskih službi u suzbijanju potencijalnih terorističkih pretnji na teritoriji Republike Srpske.

Reakcija javnosti

Ova vest je izazvala zabrinutost među lokalnim stanovništvom, posebno roditeljima učenika srednje škole koja je bila meta pretnji. Grad Trebinje je poznat po mirnom okruženju, te je ovo izazvalo dodatnu pažnju i zahteva se da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitila bezbednost škole i njenih učenika.

Prevencija terorizma i uloga društvenih mreža

Ovaj slučaj naglašava važnost prevencije terorizma i ulogu društvenih mreža u širenju pretnji i radikalizaciji mladih osoba. Neophodno je da državne institucije i obrazovne ustanove preduzmu dodatne korake kako bi se osigurala bezbednost i sprečile potencijalne pretnje.


Hapšenje maloletnog lica zbog sumnje na terorizam je jasan signal da se ozbiljno shvata svaka pretnja bezbednosti građana. Očekuje se dalji razvoj situacije nakon istrage i suđenja maloletniku koji se sumnjiči za ovo ozbiljno krivično delo.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading