ŠKOLSKI SAVETNIK DVA DANA PRE MASAKRA SAVETOVAO RODITELJE DEČAKA UBICE DA POTRAŽE POMOĆ! Neverovatno otkriće o motivu masovnog ubistva koje je potreslo celu zemlju!

Autor:

Svet

15.03.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školski savetnik je upozorio roditelje na Itanove samoubilačke namere nakon što su ih pozvali zbog crteža, ali roditelji nisu reagovali adekvatno.

ŠKOLSKI SAVETNIK DVA DANA PRE MASAKRA SAVETOVAO RODITELJE DEČAKA UBICE DA POTRAŽE POMOĆ! Neverovatno otkriće o motivu masovnog ubistva koje je potreslo celu zemlju!

Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Džejms Krambli, otac tinejdžera Itana Kramblija, osuđen je za ubistvo iz nehata u vezi s masovnom pucnjavom koju je Itan izvršio u školi blizu Detroita, Mičigen, 2021. godine. Incident je rezultirao smrću četiri učenika, ranjavanjem dvoje i jednog nastavnika.

Krambli je proglašen krivim jer nije pravilno čuvao oružje, poluautomatski pištolj kalibra devet milimetara, koje je kupio četiri dana pre tragedije, niti je odgovorio na znakove mentalnih poteškoća svog sina.


Itan Krambli, tada 15-godišnjak, ostavio je zlokoban zapis na svojoj matematičkoj listi, prikazujući crtež pištolja i ranjenog čoveka, uz poruku: "Misli neće da se zaustave. Pomozite mi. Moj život je beskoristan." Školski savetnik je upozorio roditelje na Itanove samoubilačke namere nakon što su ih pozvali zbog crteža, ali roditelji nisu reagovali adekvatno.

Nisu spomenuli prisustvo oružja, koje su nedavno nabavili, čak ni nakon što su bili obavešteni o Itanovim problemima.


Itan Krambli (17) osuđen je, inače,  na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovne slobode, što je privuklo mnogo pažnje javnosti. Međutim, presuda njegovoj majci, Dženifer Krambli, koja je ndavno, takože poglašena krivom za ubistvo iz nehata,  istakla je pitanje odgovornosti roditelja za postupke njihove dece u masovnim pucnjavama.

Ovo je prvi takav slučaj da su roditelji osuđeni zbog uloge njihovog deteta u ovakvom zločinu, a mogao bi imati dalekosežne implikacije u pravnom sistemu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading