VIŠE OD 100 PECAROŠA SPASENO SA SANTE LEDA: Četvoro ih upalo u vodu, dramatična evakuacija trajala preko dva sata! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.12.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri osobe su se, pokušavajući da se prebace kanuom na sigurno, našle u vodi, ali su brzom reakcijom spašene. Srećom, niko od njih nije pretrpeo teže povrede, potvrdila je kancelarija šerifa okruga Beltrami.

VIŠE OD 100 PECAROŠA SPASENO SA SANTE LEDA: Četvoro ih upalo u vodu, dramatična evakuacija trajala preko dva sata! (VIDEO)

Foto: Twitter

Više od 100 pecaroša koji su uživali u ribolovu na jugoistočnom delu Crvenog jezera, u okrugu Beltrami, oko 320 kilometara severozapadno od Mineapolisa, suočili su se sa dramatičnom situacijom kada se santa leda, na kojoj su boravili, odvojila od obale na reci Minesoti, saopštile su vlasti.

''Hitna intervencija bila je neophodna kako bi se spasili pecaroši koji su ostali zarobljeni na ledenoj ploči udaljenoj više od 9 metara od obale'', navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Beltrami.

Četiri osobe su se, pokušavajući da se prebace kanuom na sigurno, našle u vodi, ali su brzom reakcijom spašene. Srećom, niko od njih nije pretrpeo teže povrede, kako je potvrdila kancelarija šerifa okruga Beltrami.

 

 

Evakuacija 122 pecaroša sa sante leda zahtevala je oko 2 i po sata. Brza i efikasna reakcija nadležnih službi doprinela je spašavanju života i izbegavanju potencijalne tragedije na hladnim vodama Minesote.

Državni zvaničnici upozoravaju građane na opasnost od neuobičajeno tankog leda u ovom delu zime, naglašavajući potrebu opreza prilikom boravka na zaleđenim površinama. Bezbednost građana, naročito tokom zimske sezone, ostaje ključna prioritet za lokalne vlasti i hitne službe.

Da boravak kraj reke ili jezera može biti opasan ako čovek nije oprezan, podseća i tragičan slučaj iz Kanade koji se dogodio u junu mesecu.

Deca, starija od 10 godina, bila su u grupi od 11 ljudi koji su pecali na obali reke, kada ih je plima odnela, preneo je kanadski Si-Bi-Si.

Šestoro je spašeno, međutim, petoro, uključujući i decu, se vodilo kao nestalo oko 14 sati u subotu 3. juna po lokalnom vremenu.

Za petom osobom se tragalo, u pitanju je bio muškarac star oko 30 godina.

Portparolka policije Katrin Bernar je rekla da deca nisu davala znake života kada su izvučena na obalu.

Oni su prebačeni u lokalni zdravstveni centar, gde ih je lekar proglasio mrtvim.

- Kada je oseka, možete pecati malo dalje od obale. Ali, u nekom trenutku naiđe plima, i žrtve su bile 'spuštenog garda' kada je nivo vode počeo da raste - rekla je tom prilikom Bernar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading