CRNOGORAC PREVAREN NA PARKINGU U SKOPLJU: Prišla mu dva muškarca, tražili da im bude prevodilac - evo kako su mu uzeli 500 evra

Autor:

Svet

13.12.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek iz Crne Gore prijavio je da je prevaren na parkingu u Skoplju, Severna Makedonija. Prema njegovim rečima, dva muškarca su ga prevarila tvrdeći da su imali saobraćajnu nesreću.

CRNOGORAC PREVAREN NA PARKINGU U SKOPLJU: Prišla mu dva muškarca, tražili da im bude prevodilac - evo kako su mu uzeli 500 evra

Foto: pixabay.com

Tražili su od njega da im bude prevodilac jer jedan od njih nije razumeo albanski jezik. Zatim su ga zamolili da im da 500 evra u zamenu za nakit sa dragim kamenjem, kako bi muškarac koji je navodno izazvao nesreću, platio drugom.

Čovek je poverovao u njihovu priču i dao im novac. Jedan od prevaranata je rekao da ide do banke da podigne novac da mu vrati, a drugi je potom ubrzo ušao u vozilo i napustio mesto događaja. Crnogorac je čekao neko vreme da se prvi vrati sa novcem, ali kada se posle duže vremena nije pojavio, shvatio je da je prevaren.

Evo nekoliko saveta kako da se zaštitite od prevara na parkingu:

Ako vam neko pristupi sa neobičnom pričom ili ponudom, budite oprezni. Prevaranti često koriste složene priče kako bi vas naveli da im verujete. Ne dajte novac nepoznatim ljudima. Ako vam nepoznata osoba traži novac, bilo da je u pitanju zamena za nakit ili nešto drugo, to bi trebalo da bude crvena zastava.

Proverite identitet osobe. Ako vam neko pristupi sa zahtevom, potrudite se da proverite njihov identitet pre nego što im pružite bilo kakvu pomoć. Ne delite lične informacije. Nikada ne dajte svoje lične ili finansijske informacije nepoznatim osobama.

Prijavite sumnjive aktivnosti. Ako sumnjate da ste bili meta prevare, odmah prijavite incident lokalnoj policiji.

Najbolja odbrana od ovakvih prevara je edukacija potencijalnih žrtava. Podizanje svesti u društvu o tome kako identifikovati takve prevarene tehnike učiniće korisnike i njihove finansije sigurnijima.

Pametno je biti skeptičan i oprezan kada se suočavate sa neobičnim situacijama, posebno kada su u pitanju transakcije novca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading