Novi bezobrazluk Hrvata! Plenković izjednačio rat u Ukrajini sa sukobom u Hrvatskoj! A, šta ćemo sa "Olujom", "Bljeskom"...!?

Autor:

Svet

23.06.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je takođe žrtva agresije u vreme "velikosrpske" politike Miloševićevog režima početkom 1990., odvalio je Plenković.

Novi bezobrazluk Hrvata! Plenković izjednačio rat u Ukrajini sa sukobom u Hrvatskoj! A, šta ćemo sa "Olujom", "Bljeskom"...!?

Foto: Printskrin

Hrvatski premijer zanemaruje da su upravo Franjo Tuđman i njegova država pokušali, po drugi put, očiste sa lica zemlje Srbe u Hrvatskoj.

 

 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković pokušao je da izjednači Ukrajince i Hrvate kao žrtve.

Ustaška propaganda hrvatskog državnog vrha ide dotle da je Plenković pokušao da izjednači žrtve Ukrajine i Hrvatske zanemarujući da su upravo Tuđman i njegova država pokušali, po drugi put, očiste sa lica zemlje Srbe u Hrvatskoj.

- Hrvatska je takođe žrtva agresije u vreme "velikosrpske" politike Miloševićevog režima početkom 1990. To je bila veoma brza, spontana, gotovo refleksna reakcija slična onoj koja se dešava u Ukrajini - rekao je Plenković.

Ne sme se zaboraviti, a to sigurno i Plenković zna, da su nad Srbima u Hrvatskoj počinji teški ratni zločini poput Oluje, Bljeska i sličnih... Podsetimo da je za zločine na Petrovačkoj cesti i kod mesta Svodna u BiH, koji su se dogodili u avgustu 1995, tokom vojne akcije „Oluja”, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine optužilo četiri visoka hrvatska oficira. Vladimir Mikec, Zdenko Radulj, Željko Jelenić i Danijel Borović naredili su avionske napade na dve kolone izbeglica i ubistvom 13 ljudi i ranjavanjem 24 osobe počinili ratni zločin nad nedužnim srpskim civilima koji su prisilno napuštali svoja ognjišta.

Prošle godine je i Tužilaštvo BiH uputilo Hrvatskoj zahtev za procesuiranje 14 hrvatskih generala osumnjičenih za ratne zločine počinjene na području Gradiške i Kozarske Dubice, tokom vojne operacije „Bljesak”, ali Plenkovićeva vlada je taj zahtev odbila.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aleksandar

23.06.2022 08:21

Hteli su i ukrajinci da izvedu i "bljesak" i "oluju", dolazili im ustaše da pomognu. U Krajini su američki oficiri obilato pomagali ustašama, a političari sa zapada ih primili u naručje EU.