NISAM ZAKASNIO, ONA JE! Milanović se OVAKO pravdao nakon sastanka sa premijerkom Finske: Nije čekala na PROPISANOM mestu

Autor:

Svet

22.06.2022

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović i premijerka Finske Sana Marin sastali su se u utorak u Zagrebu.

NISAM ZAKASNIO, ONA JE! Milanović se OVAKO pravdao nakon sastanka sa premijerkom Finske: Nije čekala na PROPISANOM mestu

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK

Sana Marin premijerka Finske posetila je u utorak Hrvatsku. Međutim, ona je tokom posete gotovo dva minuta čekala hrvatskog predsednika sa kojim je trebalo da razgovara.

Na Tviteru je objavljen snimak na kojem se vidi kako čeka nekoliko minuta da se pojavi hrvatski predsednik Zoran Milanović. Sudeći po snimku Marin nije bilo nimalo prijatno kada je ugledala prazan kabinet, pa je skoro dva minuta sama stajala čekajući predsednika Hrvatske da se pojavi, za to vreme razgledajući slike i nameštaj.

Ona je prvo mirno stajala sama, a onda prošetala salom za prijem razgledajući umetnička dela s rukama prekrštenim na leđima. Kad je čula da se vrata kroz koja Milanović mora da prođe otvaraju, vratila se do njih, ali hrvatski predsednik se još nije bio pojavio. Nekoliko trenutaka je pričekala, a onda je stigao, nasmejan i pružio joj ruku.

- Želim da se fokusiram na pitanja, dva minuta mog života nisu dugo vremena - rekla je ona odgovarajući na pitanje novinara o čekanju Milanovića. 

Milanovićeva kancelarija, međutim, objavila je saopštenje u kojem piše da je deo medija objavio "netačnu i zlonamernu informaciju" da je hrvatski predsednik kasnio na sastanak s premijerkom Finske Sane Marin i da je ona zbog toga morala da čeka. Iz Kancelarije predsednika tvrde da je sve bilo prema protokolu.

- Jedina odstupanja od protokola danas su bila: prvo, kašnjenje premijera Finske, koji je u Kabinet predsednika Republike stigao skoro pola sata kasnije od dogovorenog. Drugo, jedini put do sada da gost predsednika Republike, u ovom slučaju premijer Finske, nije čekao na propisanom mestu, ispred zastava, kao što su to činili svi dosadašnji gosti u kabinetu predsednika Republike. I pored kašnjenja i odstupanja od protokola, zvaničan doček i predstavljanje delegacija, kao i sastanak, obavljeni su apsolutno po uobičajenoj praksi - navodi se u saopštenju kancelarije predsednika Hrvatske, prenose mediji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading