Najvažniji prelazni rok u istoriji večitih: Ko je, do sada, odradio bolji posao, Crvena zvezda ili Partizan?

Autor:

Sport

22.06.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liga šampiona kao nagrada.

Najvažniji prelazni rok u istoriji večitih: Ko je, do sada, odradio bolji posao, Crvena zvezda ili Partizan?

Foto: Starsport

Duel Zdjelara i Pavkova na Večitom derbiju

Crvena zvezda i Partizan ozbiljno se pripremaju za najvažniju sezonu u istoriji Superlige Srbije.

Po prvi put, šampion naše zemlje će obezbediti direktan plasman u Ligu šampiona, dok će drugoplasirani tim igrati kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje.

Na obe strane Topčiderskog brda krenulo se u sklapanje tima za predstojeću sezonu, a večiti su već i predstavili po nekoliko novih pojačanja.

Crvena zvezda je tokom letnjeg prelaznog roka dovela dvojicu fudbalera, Kingsa Kangvu i Osmana Bukarija.

Kangva je stigao iz Arsenala iz Tule u transferu vrednom 800.000 evra. Vezista iz Zambije je sa crveno-belima potpisao ugovor do 2026. godine. On je na Marakanu stigao na predlog Miodraga Grofa Božovića, koji je sa njim sarađivao u ruskom klubu.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Kings Kangva i Mitar Mrkela

Osmana Bukarija Zvezda je platila Gentu čak 2.000.000 evra. Fudbaler iz Gane igra na krilu i predstavljaće pravog naslednika El Fardua Bena, koji je godinama unazad jedan od najboljih igrača srpskog šampiona.

Bukari je imao i pet nastupa u dresu Crnih zvezda, te bi mogao da se nađe na spisku za predstojeću Mundijal u Kataru. Proteklu sezonu proveo je na pozajmici u francuskom Nantu.

Republika

Foto: Starsport

Osman Bukari

Tu nije kraj Zvezdinim poslovima na transfer pijaci. Glavni prioritet crveno-belih u nastavku prelaznog roka biće dovođenje napadača. Pokušaji da se dovedu Artjom Dzjuba i Mateo Kasijera su propali, ali na Marakani ne odustaju i očekuju da na poziciji špica dovedu vrhunskog igrača.

Takođe, trebalo bi očekivati da Dejan Stanković dobije pojačanje i u defanzivi.

Što se tiče odlazaka, Milan Gajić je pojačao CSKA, nakon što je odbio da produži ugovor sa klubom. Naredne sezone u crveno-belim bojama nećemo videti ni Loija Dionija, Filipa Falka i Aksela Bakajoka.

U Partizanu je situacija dosta turbulentnija. Klub je napustio Aleksandar Stanojević, a potom i osmorica fudbalera kojima je istekao ugovor.

Novi trener Ilija Stolica odmah je zasukao rukave i polako krenuo da sklapa tim po njegovoj želji. 

Crno-beli su prvo vratili levog beka Zlatana Šehovića, kojeg su Makabi Netanji platili 350.000 evra. Srpski defanzivac je sa klubom iz Humske potpisao trogodišnji ugovor.

Republika

Foto: FK Partizan

Zlatan Šehović

Nedugo posle dolaska Šehovića, Partizan je doveo još jednog defanzivca, Aleksandra Filipovića. Bivši fudbaler Voždovca dobro se snalazi na nekoliko mesta u odbrani, a očekuje se da će u taboru crno-belih najviše igrati na poziciji desnog beka.

Filipović je stigao iz BATE Borisova u transferu vrednom 100.000 evra, a i on je sa vicešampionom Srbije potpisao trogodišnji ugovor.

Republika

Foto: Fkpartizan

Aleksandar Filipović

Partizan je u utorak završio i prvo inostrano pojačanje, a u pitanju je dolazak doskorašnjeg veziste Karabaga Patrika Andradea.

Ovaj momak sa Zelenortskih Ostrva je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača azerbejdžanskog šampiona, a bio je izabran i u najbolji tim Lige konferencija.

Tu se posao crno-belih ne završava, a do kraja prelaznog roka očekuje se još nekoliko dolazaka u Humsku. Najviše se čeka dolazak kreativnog veziste, a prema najavama iz Partizana i to će biti inostrani fudbaler. 

Neizostavno je i ime Svetozara Markovića. Štoper vredno trenira sa Partizanom u slovenačkom Ptuju i čeka razrešenje spora sa Olimpijakosom, posle kojeg će kao slobodan fudbaler potpisati ugovor sa voljenim klubom.

Nema dileme da će Crvena zvezda i Partizan u predstojeću sezonu ući sa daleko kvalitetnijim igračkim kadrom, a ostaje da se vidi čiji će se posao na transfer pijaci pokazati boljim. 

Večiti nemaju prava na velike kikseve, jer svaka, pa i najmanja greška, će ih udaljiti od glavnog cilja, a to je šampionska titula i direktno mesto u Ligi šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading