UDARNA VEST! Tužilaštvo izdalo nalog policiji da proveri izjave Hrkalovićeve: HITNO ISPITATI MALOG SENTU!

Autor:

Hronika

22.06.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u ponedeljak 20. juna, po službenoj dužnosti naložilo Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, Slobodana Milenkovića.

UDARNA VEST! Tužilaštvo izdalo nalog policiji da proveri izjave Hrkalovićeve: HITNO ISPITATI MALOG SENTU!

Foto: Tanjug

- Postupanje tužilaštva i SUK-a neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru - navodi Tužilaštvo.

Podsetimo, Dijana Hrkalović zatalasala je političku scenu u Srbiji nakon što je optužila bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića da stoji iza afere "Prisluškivanje", čija je meta bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i da je montirao aferu "Jovanjica".

Takođe, kako je Republika već pisala, Hrkalovićeva je optužila Stefanovića i da je davao logistiku klanu Veljka Belivuka.

Sve ovo, podsetimo, nije bio dovoljan razlog da Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrene istragu ili barem pozove na informativni razgovor nekadašnjeg prvog čoveka policije.

Umesto toga, Tužilaštvo je tajkunskim medijima dalo izjavu u kojoj se tvrdi da optužbe Hrkalovićeve iznete u medijima "nemaju snagu dokaza".

Podsetimo, Republika je prva pisala o sumnjama da je Milenković zloupotrebio službeni položaj uklanjajući dokaze u pojedinim predmetima.

- Postoje mnoge sumnje da u mnogim akcijama kojima je rukovodio Senta nije pronađen novac. Takođe se proverava da li je s uviđaja nestajala i droga - kaže naš izvor iz MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading