BIO JE URAČUNLJIV U TRENUTKU ZLOČINA: Počelo suđenje ocu za ubistvo TROJE dece u Zagrebu, doveden sa lisicama na rukama

Autor:

Svet

07.06.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je, iza zatvorenih vrata, počelo suđenje austrijskom državljaninu Haraldu Kopicu (57), koga tužilaštvo tereti da je u septembru prošle godine u stanu ubio svoje troje dece.

BIO JE URAČUNLJIV U TRENUTKU ZLOČINA: Počelo suđenje ocu za ubistvo TROJE dece u Zagrebu, doveden sa lisicama na rukama

Foto: printscreen

Odluku da suđenje Kopicu ne bude javno sudija Iva Gradiški Lovreček donela je uz suglasnost optuženog, njegove odbrane i tužilaštva zbog zaštite dostojanstva pokojne dece i njihove majke. Kopic je prethodno u sudnicu doveden iz zatvora sa lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena pre nego što se izjasnio o krivici.

Optužen za tri kaznena dela

Optužen je za tri kaznena dela teškog ubistva za koja mu preti i do 50 godina zatora, a nepravosnažna presuda, kako se saznaje, mogla bi biti doneta već u petak ili početkom naredne nedelje.

Republika

Foto: Facebook

Harlad Kopic

Tužilaštvo je ranije navelo kako Kopica tereti da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gde je boravio sa svoje troje dece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unapred stvorenom namerom da ih ubije iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena dela".

Bio je uračunljiv

Mediji su pisali da je Kopic živeo i radio u Zagrebu, gde je imao svoje kompanije i da je radio za više velikih kompanija kao finansijski konsultant i pregovarač. Majka ubijene dece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a deca su bila s ocem tokom vikenda.

Veštačenjem koje je sprovedeno u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopic bio uračunljiv u trenutku zločina, prenosi Net.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading