NOVE PRETNJE IZ HRVATSKE! Optužnicom protiv Vučića, zbog postupka za zločin na Petrovačkoj cesti: Iz Zagreba žele da Srbiji blokiraju pregovore za ulazak u EU

Autor:

Vesti

22.05.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove pretnje stigle su iz Hrvatske zbog optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, koji su tada naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti. Ovaj put jedan od predloga je i podizanje optužnice protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

NOVE PRETNJE IZ HRVATSKE! Optužnicom protiv Vučića, zbog postupka za zločin na Petrovačkoj cesti: Iz Zagreba žele da Srbiji blokiraju pregovore za ulazak u EU

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Ta optužnica, kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije "Oluja", je predata Sudu za ratne zločine na potvrđivanje.

Ta odluka da se konačno dođe do pravde posle 27 godina izazvala je bes u Zagrebu, odakle gotovo svakodnevno stižu pretnje blokiranjem puta u EU.

U najnovijem tekstu hrvatskog "Jutarnjeg lista" posebno se ističe plan potpredsednika "Mosta" Nikole Grmoje da se podigne optužnica protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, takođe i na sajtu 24 sata.hr.

Foto: printscreen

Tekst sa 24 sata.hr

- Vreme je da se konačno počnemo ponašati kao suverena država i blokiramo pregovore Srbije za ulazak u EU - rekao je Grmoja.

- Jedini adekvatan odgovor na ove skandalozne postupke Srbije bilo bi podizanje optužnice protiv Vučića, jer je u okupiranoj Glini poticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Gargamel

22.05.2022 11:16

Dok srbija doceka njen ulazak u Evropu, Evropa ce se raspasti. Tako da necemo ni moci i imati i gde da pristupimo. A iskreno receno, ne znam ni sta smo to dobili od evrope? Gej paradu? Gej brakove?Trci pol? Ma da nemam nista protiv njih ali to smo dobili od te EVROPE. Deca koja se non stop biju i roditeljski uticaj se sveo na nulu. profesore koji nesmeju da vaspitaju svoje ucenike. E pa hvala ti Evropo. Taka nam nisi ni potrebna.

Odgovori 12 3
Pierre

22.05.2022 11:58

To vam je najpametnije sto bi mogli da uradite! Vi pripadate trulom i smrdljivom clubu ,EU . I bas vam hvala na usluzi ,da ne ulazimo u vase smece . ' Rvati niste nam ni do kolena, i nikada necete ni biti ! Nego masovno na psihijatriju da vam lece komplese nize vrednosti ! Svako dobro na putu izlecenja !

Odgovori 12 2
građanin Cane

22.05.2022 12:33

Neka blokiraju. Hvala. Šta tražimo mi u taj bankarsko otimački Rajh? Englezi znaju da čuvaju £. Ostajemo suvereni.