HRVATI PONOVO UDARILI NA SRBIJU: Sigurno nećemo dozvoliti da neko ko je bio agresor pokuša da ima regionalnu nadležnost

Autor:

Vesti

08.06.2022

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovaj način su i iskazali ono što pokušavaju da kriju kao zmija noge, a to je da su non-stop ljubomorni na Srbiju.

HRVATI PONOVO UDARILI NA SRBIJU: Sigurno nećemo dozvoliti da neko ko je bio agresor pokuša da ima regionalnu nadležnost

Foto: Tanjug/AP

Nakon današnjeg Samita u Ohridu i novog sastanka inicijative “Otvoreni Balkan”, na kom je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jedan od nosioca ideje “Otvorenog Balkana”, hrvatski mediji i zvaničnici nisu časili ni časa da krenu u novu medijsku hajku na Srbiju i Vučića.

Ono što razlikuje prethodne napade iz Hrvatske na našu zemlju je to što su ovog puta pokazali vidni strah od Srbije i njene pozicije za koju se zauzima u celom regionu.

Na zvaničnom Tviter nalogu vlade Hrvatske, objavljena je vest sa izjavom premijera Andreja Plenkovića koji je oglasio rečima kako “sigurno neće dopustiti da Srbija ima regionalnu nadlženost.

Jasan je strah i Plenkovića i cele Hrvatske ovom izjavom, a sve zbog toga što je Vučić danas u Ohridu ponovo “izdominirao” i nametnuo se kao nesporni lider regiona.

Sigurno nećemo dopustiti da Srbija, koja je bila agresor i na Hrvatsku i na  Sloveniju i na Bosnu i Hercegovinu , 27 godina kasnije pokušava imati nekakvu dubioznu regionalnu nadležnost. Znat ćemo zaštititi heroje Domovinskog rata kojima dugujemo zahvalnost za slobodu koju imamo danas – preneta je izjava Plenkovića na Tviter nalogu vlade Hrvatske.

 

 

Hrvati su na ovaj način i iskazali ono što pokušavaju da kriju kao zmija noge, a to je da su non stop ljubomorni na Srbiju, kao i na način kojim Vučić sigurno upravlja brodom zvanim “Republika Srbija”. Možda bi i oni želeli nekog Aleksandra Vučića u svojim redovima, pitanje je vremena kada će, nakon ove ljubomore, priznati i to.

Podsetimo, u Ohridu je danas zvanično otvoren samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan. Takođe, danas je posebno odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu protiv četiri hrvatska pilota i oficira Vladimira Mikaca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Petrovačkoj cesti i Svodnoj.

Možda je upravo i zbog zvaničnog podizanja optužnice protiv hrvatskih pilota, usledio i gnev sa iste strane, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading