PROŠLA SU VREMENA DA SRBIJU NEKO MOŽE DA UCENJUJE: Vučićeva prva poruka ouči samita u Briselu!

Autor:

Vesti

23.06.2022

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri EU i Zapadnog Balkana sastaće se danas u Briselu, a glavne teme biće napredak u procesu evrointegracija i izazovi povezani sa ruskom invazijom na Ukrajinu.

PROŠLA SU VREMENA DA SRBIJU NEKO MOŽE DA UCENJUJE: Vučićeva prva poruka ouči samita u Briselu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se pred početak Samita.

- Prošla su vremena u kojima slobodne i nezavisne države neko može da ucenjuje i pritiska. Mi smo ovde došli kod prijatelja, verujem u evropsku budućnost Srbijue i regiona. Mi ćemo se sa prijateljima iz regiona boriti za zajedničku budućnost poštujući same sebe. Severna Makedonija je za nas prijateljska i bratska zemlja - naveo je predsednik.

Samit će biti održan pre podne, a jedna od ključnih tema je usklađivanje Zapadnog Balkana sa evropskim vrednostima i Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije.

Srbija sedi na svojoj stolici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na pitanje medija iz regiona, da li očekuje kritike na Samitu EU - Zapadni Balkan u Briselu zbog neuvođenja sankcija Rusiji, da ima spreman odgovor na te kritike i poručio da Srbija sedi na svojoj stolici.

- Očekivao ili ne očekivao, dobiće odgovor - rekao je Vučić, na pitanje novinarka iz Hrvatske koji ga je pitao kako gleda na to što su premijer i predsednik Hrvatske izjavili ranije da Srbija više ne može sedeti na dve stolice.

- Srbija sedi na svojoj stolici i nisu vaš premijer i vaš predsednik oni koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva. Ali, im čestitam na tome što bi mnogo želeli da vode politiku Srbije. To pokazuje kakav je značaj Srbije i želim im sve najbolje - rekao je predsednik.

Na pitanje da prokomentariše to što je nemački kancelar Olaf Šolc rekao ranije da očekuje da Srbija prizna Kosovo, Vučić je kratko odgovorio:

- I ja sam njemu rekao, da mi to ne očekujemo - kazao je predsednik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Nevena

23.06.2022 08:18

Srbija je stabilna i slobodna zemlja i niko nece moci da je ucenjuje!

Miro Đ

23.06.2022 08:41

Ma mogu oni da ucenjuju koliko god hoće, samo što Srbija neće nikada pristati na te ucene.

Fiko Halimić

23.06.2022 08:45

Ni do sada nismo pristajali na nikakve ni pritiske, a ni ucene i nećemo ni u buduće.

Njanja

23.06.2022 10:42

Zahvaljujući takvom predsedniku kao što je Aleksandar Vučić Srbija je zemlja koja napreduje koja je jaka stabilna i sposobna