VAŽNA ODLUKA U PODNE! Vučić danas saopštava informacije za učešće na samitu EU Zapadnog Balkana u Briselu

Autor:

Vesti

22.06.2022

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je, u telefonskom razgovoru, šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da će danas u podne biti objavljena zajednička odluka Srbije, Albanije i Severne Makedonije o eventualnom učešću na samitu EU i Zapadnog Balkana u Briselu

VAŽNA ODLUKA U PODNE! Vučić danas saopštava informacije za učešće na samitu EU Zapadnog Balkana u Briselu

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uoči predstojećeg Samita EU i Zapadnog Balkana u Briselu, obavestio visokog predstavnika Borelja da je u utorak ujutro razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, kao i o postignutom dogovoru da, nakon konsultacija sa vladama i savetničkim timovima, sutra u podne bude objavljena zajednička odluka o eventualnom učešću na tom skupu.

U telefonskom razgovoru s predsednikom, visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Borelj izrazio je zadovoljstvo napretkom ostvarenim u dijalogu Beograda i Prištine na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, koji su usvojili mapu puta u primeni sporazuma o energetici.

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Anabel Li

22.06.2022 05:58

Ziva nisam.