Ubijen Minja Šaković! Škaljarac likvidiran u kafiću!

Autor:

Svet

18.06.2022

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica je ispalio više hitaca i pobegao.

Ubijen Minja Šaković! Škaljarac likvidiran u kafiću!

Foto: Printskrin

Milić Minja Šaković, pripadnik "škaljarskog klana", ubijen je u petak oko 23.40 u budvanskom kafiću Korkovado. Ubica je ispalio više hitaca i pobegao.

Ko je bio Milić Minja Šaković?

Članovi porodice Šaković odavno su ispunjavale stranice crne hronike.

Milić Šaković je više puta uspeo da izbegne smrt, ali ne i u petak uveče.

On se 8. septembra 2017. godine našao na nišanu likvidatora, ispred lokala "Auto Zeta". Tada je ubijen njegov poznanik Ivan Nedović koji, čini se, nije bio sklon problematičnom ponašanju, pa se zato veruje da je bio slučajna žrtva.

Tada ga je sigurne smrti spasao brat koji se bacio na njega i oborio ga na pod.

Za Milićem Šakovićem je tragala i beogradska policija jer se sumnjalo da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, kog je posle smrti nasledio nedavno uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja.

Milić je na meti likvidatora bio i u martu prošle godine, kada ga je spasla crnogorska policija. Zbog planiranja ubistva su uhapšeni i optuženi Nikola Mirić i Jovan Trkulja, obojica iz Obrenovca, i Podgoričani Jovan Marović i Aleksandar Veljović. Veruje se da su likvidaciju naručili vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i njegov blizak saradnik Milan Vujotić.

Brat ubijen u pucnjavi u kafiću

Milićev brat Miloš ubijen je u podgoričkom kafiću, a prilikom pucnjave pogođena je i slučajna žrtva Radivoje Jovanović koji je od posledice povreda preminuo. Kobnog dana je u baštu kafića ušetao maskirani napadač i otvorio vatru na Šakovića.

Zbog loše bezbednosne situacije u Crnoj Gori tada su podneli ostavke direktor Uprave i podgoričke policije Slavko Stojanović i Jovica Rečević.

Interesantno je da, uprkos tome što su porodica, braća su bila priklonjena suparničkim klanovima – Milić škaljarskom, a Miloš kavačkom klanu.

Sa drugim bratom robijao zbog ubistva

Milićev drugi brat Marko je zajedno sa njim učestvovao u sukobu sa porodicom Baošić, koji datira iz 2004. godine. Tada je Miroje Bošić ranio Marka Šakovića koji je u tom trenutku imao svega 19 godina, za šta su se braća osvetila likvidacijom.

Zbog ubistva Miroja Baošića, Marko i Milić su osuđeni na zatvorske kazne.

Privođen i otac

I njihov otac Miodrag Šaković dobio je svoje mesto na stranicama crne hronike pošto je maja 2020. godine, posle pretresa kuće u Zagoriču, priveden zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

U poslednjih nekoliko godina Miodrag Šaković je u Podgorici hapšen tri puta, dva puta zbog oružja i jednom zbog nepoštovanja mera Nacionalnog koordinacionog tela izrečenim u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading