Pomešana osećanja u Pireju: Nakon pet godina posta slavi se titula, ali i tuguje zbog odlaska Jorgosa Printezisa!

Autor:

Sport

17.06.2022

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki košarkaški šampionat za sezonu 2021/22 je okončan.

Pomešana osećanja u Pireju: Nakon pet godina posta slavi se titula, ali i tuguje zbog odlaska Jorgosa Printezisa!

Foto: Twitter.com/BN Sports/printscreen

Nakon punih pet godina, Olimpijakos je šampion Grčke u košarci.

Crveno-beli iz Pireja i u trećem susretu finalne serije savladali su ekipu Panatinaikosa rezultatom 93:74 i time su ukupnim rezultatom 3:0 u pobedama stigli do šampionskog pehara.

 

 

Međutim, i pored velikog slavlja navijače Olimpijakosa prožima i tuga jer je posednjim sudijskim zviždukom ozvaničen i kraj karijere Jorgosa Printezisa

Nakon susreta, tridesetsedmogodišnji košarkaš je izjavio:

- Hvala iz srca za sve, hvala vam za prelepih 20 godina koje smo zajedno proveli. Hvala vam što ste bili uz nas i u najtežim momentima kao i u onim najmagičnijim. Od sledeće godine ću biti sa vama na tribinama gde ću pratiti klub. Hvala vam još jednom - istakao je vidno ponešen emocijama Jorgos Printezis okupljenim navijačima.

 

 

Printezis je svoju profesionalnu karijeru započeo 2001. godine upravo u ekipi Olimpijakosa. U crveno-belom dresu je, u dva navrata, proveo ukupno 19 godina, s tim što je sezonu 2006/07 proveo na pozajmici u ekipi Olimpije iz Larise, a u periodu od 2009. do 2011. godine bio je član Unikahe iz Malage.

Sa ekipom Olimpijakosa je osvojio dve Evrolige (2012. i 2013.), jedan FIBA Interkontinentalni kup (2013.), četiri titule grčkog šampiona (2012, 2015, 2016. i 2022.), kao i dva trofeja namenjena pobendiku nacionalnog kupa (2011. i 2022.).

Sa reprezentacijom Grčke je stigao do bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

Jasno je da od danas košarka više neće biti ista...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading