Košarkaška legenda uplovljava u trenerske vode: Spanulis u Peristeriju započinje novo poglavlje u karijeri!

Autor:

Sport

12.06.2022

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni grčki košarkaš nalazi se pred prvim trenerskim angažmanom.

Košarkaška legenda uplovljava u trenerske vode: Spanulis u Peristeriju započinje novo poglavlje u karijeri!

Foto: Starsport

Kako prenosi grčki "Sport24", legendarni košarkaš ove zemlje, Vasilis Spanulis nakon okončanja profesionalne igračke karijere, uskoro će uploviti i u trenerske vode.

Košarkaš koji u svom vlasništvu ima tri trofeja Evrolige pregovarasa ekipom atinskog Peristerija i veliki su izgledi da već ovog leta preuzme kormilo ekipe iz predgrađa grčke prestonice.

Ono što u ovom momentu predstavlja kamen spoticanja u okončanju pregovora jesu finansijski razlozi. Naime, Spanulis od uprave kluba zahteva budžet od 1.000.000 kada su plate košarkaša u pitanju, dok je rukovodstvo atinskog kluba spremno da izdvoji daleko manja novčana sredstva.

Ipak, očekuje se da će se dve strane dogovoriti i da će Vasilis Spanulis predstojeće jeseni započeti novo poglavlje u svojoj karijeri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vasilis Spanulis

 

Tridesetdevetogodišnji nekadašnji košarka tokom svoje igračke karijere nastupao je za Gimnastikos iz Larise, Marusi, Panatinaikos u dva navrata, Hjuston u sezoni 2006/07, a od 2010. do 2021. godine nosio je dres Olimpijakosa u kojem je i okončao profesionalnu igračku karijeru.

Pored već pomenute tri šampionske titule u Evroligi, Spanulis ima i sedam trofeja grčkog šampiona, a trofej u grčkom nacionalnom kupu osvajao je četiri puta.

Tokom evroligaške karijere u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju zabeležio je 4.455 poena i 1.607 asistencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading