MEGA ISPISALA ISTORIJU: U poslednjih sedam godina, pet puta igraju polufinale protiv Crvene zvezde i tek sada su stigli do prvog trijumfa u ovoj rundi takmičenja!

Autor:

Sport

12.06.2022

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje se dogodilo kada je malo ko mogao tako nešto da očekuje,

MEGA ISPISALA ISTORIJU: U poslednjih sedam godina, pet puta igraju polufinale protiv Crvene zvezde i tek sada su stigli do prvog trijumfa u ovoj rundi takmičenja!

Foto: Starsport

Na opšte iznenađenje košarkaške javnosti, u drugom susretu polufinalne serije plej-ofa domaćeg košarkaškog šampionata, ekipa Mege savladala je Crvenu zvezdu, aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona rezultatom 77:70 i time će drugog finalistu ovog takmičenja odlučiti majstorica koja će za dva dana biti odigrana u beogradskom hramu košarke, dvorani "Aleksandar Nikolić".

Košarkaši Crvene zvezde već punih šest sezona apsolutni su vladari srpske košarke, uz napomenu da sezona 2019/20 nije ni odigrana usled pandemije virusa COVID-19. Seriju titula započeli su u sezoni 2014/15 kada su u finalnoj seriji, maksimalnim rezultatom 3:0 savladali Večitog rivala. ekipu Partizana.

Republika

Foto: Starsport

Više su želeli trijumf: Mega Crvena zvezda 77:70

 

Na putu ka sedmoj uzastopnoj titulu, košarkaši Crvene zvezde, prvu prepreku imaju u vidu ekipe Mege koja je, kao što smo već i naveli, izborila majstoricu, a istovremeno je interesantno videti kako je ekipa sa Malog Kalamegdana u eri osvajanja nacionalnih titula stizala do samog finala.

U već pominjanoj sezoni 2015/15, kada je u finalnoj seriji "počišćena" ekipa Partizana, Crvena zvezda je u prethodnoj rundi takođe odmerila snege sa ekipom Mege. Crveno-beli su takođe prvi meč ubedljivo rešili u svoju korist rezultatom 109:80m ali su u drugom susretu teškom mukom stigli do trijumfa. U dvorani u Sremskoj Mitrovici, budući državni šampion je slavio rezultatom 90:89, a meč je obeležio Nikola Kalinić kojio je postigao čak 24 poena.

Godinu dana kasnije isti rivali su se sastali ponovo u polufinalnoj rundi. Ekipa sa Malog Kalemegdana ostvarila je dva trijumfa rezultatima 77:66 i 74:64 i plasirala se u finala u kojem su rezultatom 3:1 u seriji savladali crno-bele.

Sezona 2016/17 donela je treći uzastopni duel Crvene zvezde i Mege u polufinalu domaćeg plej-ofa. I ovoga puta rezultat u seriji je bio identičan 2:0, a crveno-beli su trijumfovali rezultatima 85:70 i 84:75. U finalu, crveno-beli su sa 3:0 bili bolji od FMP-a.

Večiti derbi igran je u polufinalu plej-ofa u sezoni 2017/18. U tom momentu Partizan je bio nedorastao protivnik Crvenoj zvezdi, pa je serija okončana nakon samo dva odigrana susreta 87:62 i 81:73. Problema u finalu ponovo nije bilo. Sa maksimalnih 3:0 savladana je ekipa iz Železnika.

Republika

Foto: Starsport

Pobednik pozdravlja publiku

 

Crvena zvezda i Mega su u sezoni 2018/19, po četvrti put "ukrstili koplja" u polufinalu i ishod nije bio ništa drugačiji. Ukupno 2:0 (83:72, 96:91) i ekipa sa Malog Kalamegdana se našla u finalu u kojem je u četiri odigrana susreta bila bolja od Večitog rivala.

Prethodne, 2020/21 sezone, crveno-beli su u polufinalnoj seriji deklasirali čačanski Borac u dva meča. U Beogradu je Crvena zvezda slavila rezultatom 101:70, da bi i u Čačku bila ubedljiva 80:57. Te sezone su aktuleni polufinalisti domaćeg plej-ofa, direktno odlučivali o nosiocu trofeja, a Crvena zvezda je rezultatom 2:1 u seriji stigla do novog pehara. Interesannto je napomenuti da je i tada ekipa Mege u dvorani "Mega Factory", kao i danas ostvarili trijumf od sedam poena prednosti - 86:79.

FMP i dalje čeka rivala u finalu. Da li će to biti Crvena zvezda ili Mega, odgovor ćemo dobiti za dva dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
NEDICEVCI

12.06.2022 15:24

Koja rezija I scenario. SRAM vas bilo. COVIC I RAZNAT muljaju. Stidite se