SAMO MI RECI, JE L SAM SLEDEĆI? Miljkovićev kum živeo u strahu, pitao Belivuka da li će ga UBITI

Autor:

Hronika

17.06.2022

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Spasojević, koji je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal, progovorio o ubistvima na Krfu i likvidaciji Mihajlovića, ali i otkrio da je učestvovao u ubistvu na šinama

SAMO MI RECI, JE L SAM SLEDEĆI? Miljkovićev kum živeo u strahu, pitao Belivuka da li će ga UBITI

Foto: Tanjug/ST/printscreen

Nikola Spasojević otkrio je detalje zločina koje su, kako tvrdi, počinili Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali pripadnici klana, a na saslušanju je ispričao da je strahovao da će Veljko i Marko i njega ubiti!

Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, pred tužilaštvom je rasvetlio ubistvo Gorana Mihajlovića, inače prve žrtve klana, ali i progovorio o ubistvu "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u avgustu 2020. godine. Govoreći o zločinima klana, kako otkriva izvor Kurira, Spasojević je priznao istražiteljima da je živeo u strahu da će on biti naredna žrtva Belivuka i Miljkovića.

Uplašen

- Nikola Spasojević, svedok-saradnik na saslušanju, ispričao je da se bojao da će Belivuk i Miljković i njega ubiti. On je pristao da u zamenu za manju kaznu progovori o zločinima, ali je sve vreme iz njegovih reči provejavao strah, a na kraju je i rekao da se izuzetno plaši - priča izvor Kurira.

Podsetimo, Spasojević je, prema sopstvenom priznanju, u aprilu 2019. godine, po nalogu Veljka Belivuka, nabavio pesak, najlone i kombinezone, jedne noći je čuvao Gorana Mihajlovića u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku, gde je mladić i spaljen. On je, međutim, otkrio i da je imao veze s likvidacijom na Krfu.

Republika

Foto: printscreen

Miljković i Belivuk

- Generalno sam se bojao za svoj život pošto sam bio umešan u ubistvo Vlastimira Miloševića, gde sam im (Veljku i Marku, prim. aut.) rekao da se bojim da će i mene ubiti, na šta su oni mene ismejali - navodno je ispričao istražiteljima Nikola Spasojević.

- Plašio sam se za sopstveni život iz prethodnih nekih dela, ja sam Veljku poslao poruku: "Samo mi reci je l' sam ja sledeći?" Belivuk i Miljković su bili egzekutori u prethodnim nekim delima - rekao je svedok-saradnik.

Nosio hranu egzekutorima

On je potom objasnio da je na Krfu bio angažovan za donošenje hrane egzekutorima, koji su pred vilom ubili Kožara i Hadžića, te da su te njegove slutnje o tome da bi mogao da bude žrtva upravo datirale iz avgusta 2020. godine, neposredno nakon likvidacije.

- Nisam smeo nikome da prijavim to, jer znam da imaju svuda veze u policiji i da imaju veze s kavačkim klanom, tako da nisam smeo ni neka druga dela da prijavim nekome jer sam se bojao za život, jer su mi u više navrata na perfidan način rekli da ću loše proći, jer sam i odustao na Krfu - navodno je rekao Spasojević.

Ubijali svoje: Gligorijevića likvidirali jer su sumnjali da hoće da ih ubije

Izvor Kurira podseća da Spasojevićevi strahovi nisu bili bez osnova.

- On je imao opravdan strah da bi nešto moglo da mu se dogodi, naročito sada kada znamo da su Belivuk i Miljković likvidirali Aleksandra Gligorijevića, koji im je bio izuzetno blizak saradnik, samo jer su posumnjali da im radi o glavi i da planira da ih pobije - navodi izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading