ZVICER NAREDIO, A VELJINI POBILI: Masakr "škaljaraca" u Grčkoj

Autor:

Hronika

13.06.2022

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska i grčka policija imaju dokaze da su dvostruka ubistva u Atini i na Krfu počinili pripadnici ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

ZVICER NAREDIO, A VELJINI POBILI: Masakr "škaljaraca" u Grčkoj

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković

Broj ubistava koja su počinili pripadnici klana Veljka Belivuka daleko je veći od onog koji im se trenutno stavlja na teret i optužnica će se još proširivati. Oni su odgovorni i za četiri ubistva u Grčkoj (dva u Atini i dva na Krfu), potvrdio je juče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na dan kada je treći put pokušano da počne suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom klanu koji broji više od 30 "vojnika". Policija ispituje mnoge nerešene nestanke, ubistva i otmice za koja se sumnjiče članovi klana.

Gostujući na televiziji Pink, Vulin je kazao i da su u toku pregovori oko toga koje zemlje će se u daljoj istrazi baviti zločinima u Grčkoj, kao i da su državni organi Srbije dužni istinu žrtvama i njihovim porodicama.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

U dosadašnjoj istrazi zločina od 19. januara 2020. u Atini, kada su ubijene vođe "škaljarskog klana" Igor Dedović (43) i njegova desna ruka Stevan Stamatović (43), prema nezvaničnim informacijama, prikupljeni su dokazi koji dovode Veljka Belivuka, odnosno "kavački klan", za koji je on radio, u vezu s ovom dvostrukom likvidacijom u restoranu "Voskopula" u atinskom mesu Vari.

- Dedović i Stamatović su u restoranu sedeli sa ženama i decom, devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom, kada su ušetala četvorica muškaraca s kapuljačama i šalovima. Prišli su stolu, izgovorili nekoliko reči na srpskom i počeli da pucaju. Dedović i Stamatović su podlegli povredama jer su pogođeni s više od 20 metaka, a Stamatovićeva žena je ranjena u butinu - ispričao je tada izvor iz istrage.

Republika

Foto: youtube.com/RUDAR7

Igor Dedović

Na rasvetljavanju ubistava je, uz grčku, radila i srpska policija, a naš tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić se ovim povodom sastao još u septembru prošle godine s predstavnicima grčke policije i pokrenuta je zvanično predistraga. Nakon toga je isplivao podatak da je u trenutku likvidacija Veljko Belivuk bio upravo u Atini.

Policija je sumnjala da su među četvoricom likvidatora bili Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni s Vračara ili Ćopavi, koji je navodno trebalo da nasledi Belivuka, i Ljubomir Lainović, sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog. Inače, Vušović je nadimak Ćopavi dobio nakon što ga je u nogu ranio Lazar Vukićević, koji je ubijen u kući monstruoznog klana u Ritopeku. Lainović je potom misteriozno nestao.

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. U razotkrivenoj komunikaciji sa Skaja Belivuk je u poruci svojim "vojnicima" u Ritopeku, odgovarajući na pitanje šta radi, odgovorio: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce."

Republika

Foto: youtube.com/MasanLekic

Stevan Stamatović

Postoje indicije da su Belivuk i Miljković, posle ova dva ubistva u Atini, odmah dobili nalog da i na Krfu smaknu još dvojicu iz suparničke ekipe, Baranina Alana Kožara (43) i Damira Hadžića (46) iz Užica, koji su bili bliski "škaljarcima" i Filipu Koraću. Ovaj zločin se odigrao 23. jula 2020.

"Kavački klan" je Kožara i Hadžića locirao i saznao da su nekoliko meseci boravili u luksuznoj vili u Halikounasu.

- Napadači su čekali pogodan trenutak da izvrše napad koji se dogodio kad su se iznajmljenim vozilom vraćali s plaže i parkirali ispred vile u kojoj su boravili. Čim su se parkirali, napadači su u njihovom pravcu ispalili iz dva različita oružja oko 50 projektila, od kojih je njih 29 završilo uglavnom u glavama i grudima žrtava - kazao je izvor iz istrage.

Republika

Foto: youtube/printscreen

Ubistvo Stamatovića i DEdovića u Grčkoj

Vujačić: Očekujem i nova hapšenja

Sveta Vujačić, savetnik ministra unutrašnjih poslova, ističe za Srpski telegraf da u narednom periodu verovatno možemo očekivati otkrivanje još ubistava koje je počinio klan Veljka Belivuka.

- Mi imamo izuzetne odnose s grčkom policijom preko naše ambasade. Istina će biti nepobitno utvrđena. U to vreme je bilo 17-18 ljudi koji su nestali. Neki od njih su ušli u kuću u Ritopeku, ali nisu izašli. Najverovatnije su bačeni s betonskim čizmama u Dunav. Očekujem i nova hapšenja jer verovatno postoji još mnogo ubistava za koja ne znamo - tumači Vujačić.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading