OTKRIVAMO! Belivuk priznao veze sa Zvicerom: Žao mi je što nas ista MAJKA nije RODILA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam ponosan što smo prijatelji, ne perem ruke od njega, izjavio je tužiocu Velja Nevolja, govoreći o šefu "kavčana"

OTKRIVAMO! Belivuk priznao veze sa Zvicerom: Žao mi je što nas ista MAJKA nije RODILA!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, youtube.com/printscreen, Tanjug/Rade Prelić, Pixabay

Veljko Belivuk priznao je da je pripadnik "kavačkog klana", navodi se u novoj optužnici, kojom je, pored njega i Marka Miljkovića, njegove desne ruke, optuženo još 10 muškaraca za zverska ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Iako je negirao teška dela koja mu se stavljaju na teret, Belivuk je optužio tužilaštvo da navodno sarađuje sa "škaljarskim klanom" u obračunu sa suprotstavljenim "kavačkim klanom". U iskazu pred tužiocem vođa srpskog ogranka klana nastalog u crnogorskom Kavaču rekao je da mu je žao što mu Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavčana", nije rođeni brat.

- S jedne strane su država i tužilaštvo i "škaljarski klan", a s druge, ja i Radoje Zvicer. Što se tiče Zvicera, ja sam ponosan što smo prijatelji. Ja ne perem ruke od njega i žao mi je što nas nije ista majka rodila - rekao je Belivuk.

Štitile ih žene

Optuženi nije negirao da su njegova supruga Bojana i izabranice njegovih uhapšenih vojnika znale za njihove kriminalne radnje, ali je ponosno naglasio da ih nisu ocinkarile pred policijom i u tužilaštvu.

Republika

Foto: printscreen

Miljković i Belivuk

Inače, zna se da je Radoje Zvicer preko policijskog vrha Crne Gore sredio da Veljko Belivuk i Marko Miljković uđu u Crnu Goru, gde su u oktobru 2020. u vikendici kod Spuža s dvojicom saradnika ubili Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića i organizovali otmicu Mileta Radulovića Kapetana, koji je prvo mesecima mučen, pa tek onda ubijen i raskomadan, a njegovi ostaci zakopani po šumi na Lovćenu.

- Hodžić je ubijen odmah kada je s Miletom Radulovićem, Radojem Živkovićem i Adisom Spahićem ušao u kuću. Belivuk ga je iz vatrenog oružja pogodio u glavu. Na Spahića, koji je krenuo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Miljković i Nebojša Janković, svezali su ga, a onda i ubili. Tada su uhvatili i svezali i Radulovića - ispričao je posle toga crnogorski izvor.

Opasna kuća u planini

Belivuk i Miljković su išli kod Zvicera na slavu i babine i tri dana su zajedno lumpovali kod njega u Kotoru, a na slavlju su bili i "prljavi crnogorski policajci". Belivuk i Miljković su se kasnije hvalili saradnicima iz Srbije preko kripte, gde su pisali da Zvicer ima opasnu kuću u planini i hvalisali se fotografijama nastalim u opakom društvu kriminalaca i policajaca.

- Tokom istrage i prikupljanja dokaza i operativnih informacija presretnut je razgovor u kom Belivuk i Miljković komentarišu da vođa "kavačkog klana" ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata, koja je ukopana u planini - piše u istražnim spisima vezanim za ubistvo Hodžića i Spahića i otmicu Kapetana.

Nije tajna da je Miljković pokušao da naruši poslovno-prijateljski odnos Nevolje sa Zvicerom.

Republika

Foto: printskrin

Tamara Zvicer

Pre hapšenja tražio je da se on i Belivuk nađu sa šefom "kavčana" i otvoreno mu kažu da nisu zadovoljni raspodelom u kojoj njima koji su najzaslužniji takoreći uvek pripadnu samo mrvice.

- Miljković je Belivuku često pričao protiv Zvicera, smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju - objasnio je svojevremeno naš izvor koji dalje otkriva da je Nevolja uvek bio više vezan za vođu "kavčana", te da je pokušavao i uspevao da umiri Miljkovića.

Miljković ludi u zatvoru

Marko Miljković sklon je da u danima kad je robija najteža okrivi Zvicera što su oni uhapšeni, a on na vreme uspeo da pobegne. Prema kazivanju izvora iz zatvora, Miljković priča da je vođa "kavčana" nesposoban i da bi, da mu oni nisu napravili ime, bio niko i ništa. Miljković je više puta pričao da Zvicera ne bi bilo među živima da ga nije spasila "suknja", aludirajući na Zvicerovu ženu Tamaru, koja je zapucala u Kijevu na napadače i tako mu spasla život.

Radoje Zvicer, podsetimo, uspeo je da izbegne hapšenje u aprilu 2021. i za njim je raspisana poternica, dok on na relaciji Južna Amerika - Evropa trguje kokainom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading