UŽAS: Tači pomilovao ubice petočlane porodice Hajra!

Autor: Republika

Svet

30.12.2017

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači pomilovao je trojicu bivših pripadnika takozvane OVK, osuđenih za ubistvo petočlane porodice Hajra kod Glogovca 2001. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Ukaz o pomilovanju Arbena Kičine i braće Arsima i Burima Ramadanija, svi osuđeni na 30 godina zatvora, Tači je potpisao u petak.

Osim njih, za ubistvo porodice Hajra osuđena su još dva člana OVK - Džeton Kičina na 16 i Blerim Kičina na 11 godina zatvora.

Porodica Hajra ubijena je kada je na njihov automobil otvorena vatra iz automatskog oružja, a preživela je samo najmlađa ćerka, navodi BIRN, prenosi Balkan insajt.

Prema izveštaju Euleksa, otac Hamze Hajra bio je policajac u MUP-u Srbije i ubijen je iz osvete.

Reagujući na Tačijevu odluku o pomilovanju osuđenih ubica, publicista Veton Suroi je na Fejsbuku napisao da je Tači ovo uradio možda u svoje ime, ali ne i u njegovo kao građanina Kosova.

- Trogodišnja Adelina Hajra i devetogodišnja Mimoza Hajra ubijene su 20. avgusta 2001. godine u Glogovcu. Ubicama devojčica danas se zahvalio Hašim Tači, vršilac dužnosti predsednika Kosova - naveo je Suroi, prenose kosovski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading