DOBILA USLOVNU KAZNU ZBOG VREĐANJA MUŽA: Supruga nazvala "DEBILOM i neradnikom", a onda mu uputila uvredu zbog koje je ZAVRŠILA NA SUDU!

Autor: Republika

Svet

27.10.2021

14:21

Gabi (50) je uhaošena nakon što je mužu tokom svađe rekla da "puši k****", a on ju je snimio mobilnim i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih reči, a potom je osuđena na 45 dana zatvora uslovno.

www.pexels.com

Par se svađa, ilustracija

Prema presudi, Gabi je prošlog septembra u porodičnoj kući u Zagrebu "počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloletne dece na način da mu je rekla: Puši k****", što je kod muža izazvalo 'uznemirenost i povredu dostojanstva'”.

Žena, majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da "puši k****", ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobilnim bez njenog znanja i odobrenja, prenosi Danica.hr.

- Deca nisu bila prisutna. Znam da sam pogrešila i da nije trebalo to da kažem, ali on je mene vređao i ja sam samo odgovorila. Ali, deca to nisu čula - rekla je ona na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž pre dve-tri godine optužio da ima ljubavnika, pratio ju je, prisluškivao telefon i njoj je "zaista više toga dosta".

Suprug, inače bivši policajac a sada radnik obezbeđenja, ranije je osuđen za porodično nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori "puši k*****" te je odmah otišao u policiju kako bi protiv nje podneo prijavu.

- Vređanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i po sastojalo se u tome da ne prođu ni dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četvoro ste debili, neradnici i bitange - rekao je muž na sudu na šta mu je supruga odgovorila da nikada nije upotrebila reč "debili".

- Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred decom da sam "pripizdek". Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu - zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe, par više ne živi zajedno. Presuda nije pravosnažna i Gabi, koja nikad nije kažnjavana za nasilje u porodici, može da se na nju žali.

Komentari (0)

Loading