HRVATI SE ODRIČU TUĐMANA ZBOG EU!

Autor:

Svet

01.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska će morati da se odrekne ratnog zločinca Franje Tuđmana pod pritiskom EU!

Franjo Tuđman

Posle haške presude u kojoj stoji da su Tuđman i Hrvatska organizovali udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini, Zagreb će morati da preispita odnos prema prvom predsedniku Hrvatske, ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa. U najmanju ruku, zagrebački aerodrom i mnogi drugi objekti i ulice neće moći da nose Tuđmanovo ime.

Prva počast koja je dodeljena Tuđmanu bila je imenovanje glavne ulice u Vukovaru njegovim imenom na dan njegove smrti, 10. decembra 1999. Najpoznatiji je sigurno aerodrom u Zagrebu koji nosi njegovo ime. Ustanove su se takođe utrkivale da daju ime po bivšem hrvatskom predsedniku, tako da se osnovne škole u Kninu, Korenici, Pakracu, Šarengradu i ostalim mestima zovu po Franji Tuđmanu.

DVOSTRUKI ARŠINI

Komentarišući ovo licemerje, predsednik Aleksandar Vučić podsetio je juče da je Srbiji zamerano što je penzionisani general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim tribunalom, održao predavanje na Vojnoj akademiji.

- Je l' to hoćete da nas napravite da nismo normalni? Da ono što važi za vas, ne važi za nas? I posle nam kažu da nismo nešto ispunili za poglavlja. Mislite da sam ćorav i da ne vidim šta nam rade? Mislite da sam glup i ne vidim različite aršine? Sve je istina od A do Š, nego ćutite, Srbi... A dokle da ćutimo? - upitao je Vučić i dodao da je za razgovor sa Kolindom Grabar Kitarović uvek spreman, ali da će je pitati šta je sa nestalim Srbima.

POŠTOVATI NAČELA

EU mora da natera Hrvate da poštuju njena načela, slaže se i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta:

- Ako je Tuđman ratni zločinac, Hrvatska bi morala, kao članica EU koja poštuje vladavinu prava, da promeni sve nazive ulica u kojima se pominje Franjo Tuđman i da poruši sve spomenike koji su podignuti u njegovu čast.

Sa njim se slaže i analitičar Dragomir Anđelković:

- Zagreb će sigurno biti pod pritiskom da se odrekne Franje Tuđmana, i to ne zbog zločina prema Srbima, već zbog toga što je Tuđman bio nacionalista, a ti evropski krugovi ne vole nacionalnu ideju.

Šta se sve zove po Franji  
  • glavna ulica u Vukovaru (i širom Hrvatske)
 
  • zagrebački aerodrom
 
  • osnovne škole u Kninu, Korenici, Pakracu, Šarengradu...
 
  • hrvatski vojni univerzitet u Zagrebu
 
  • studentski dom Univerziteta u Splitu
 
  • mostovi u Dubrovniku i Osijeku
 
  • trgovi u Benkovcu, Bjelovaru, Daruvaru, Đakovu, Glini, Imotskom, Jasenovcu, Karlobagu, Okučanima, Ogulinu, Petrinji, Sinju, Splitu, Tovarniku, Virovitici, Vukovaru, Zagrebu...
 
  • šetališta uz obalu u Korčuli, Pločama, Šibeniku, Umagu, na Hvaru...
 
  • parkovi u desetak gradova
 
  • šetališta u Karlovcu, Makarskoj, Varaždinu, Samoboru
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading