POLITIČKI ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI: Sveto rešio da progovori, sa opozicijom ruši Mila!

Autor: S. A.

Svet

13.08.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević, neprijatelj broj jedan crnogorskog režima, izjavio je kako je iz više izvora dobio informaciju da bi u kampanji mogao da se oglasi i Svetozar Marović, bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista i nekadašnja desna ruka Mila Đukanovića.

Svetozar Marović

Ova najava izazvala je paniku u Podgorici jer je Marović čovek koji mnogo zna i koji bi mogao da zabode glogov kolac u srce poslednjem balkanskom diktatoru.

- Spekuliše se da je Marović napisao dnevnik i da bi delovi iz tog dnevnika trebalo da ugledaju svetlost dana tokom izborne kampanje. Pitao sam direktno Marovića da li je to tačno, a on mi je diplomatski odgovorio: "Još uvek pišem". Smatram da bi to bila jedna politička bomba pred izbore. Reč je o čoveku koji je bio najbliži saradnik Mila Đukanovića - istakao je Knežević.

BEKSTVO POSLE PRESUDE

Ljubav između Marovića i Mila pukla je pre nekoliko godina kada je crnogorski lider najbližeg saradnika oterao na sud, gde je dobio 22 meseca zatvora i obavezu da državi vrati oko 1,1 milion evra, kao i da, kao novčanu kaznu, u humanitarne svrhe uplati 50.000 evra. Njemu se na teret stavljalo da je bio šef kriminalne organizacije koja je oštetila Budvu za više miliona evra, ali se na kraju nagodio. Posle priznanja i pokajničke izjave, pušten je iz pritvora i u maju 2016. otišao u Beograd i više se nije vraćao u Crnu Goru. Zvaničan razlog bilo je psihijatrijsko lečenje zbog depresije, tako da nije otišao na odsluženje kazne, niti je uplatio pare.

RepublikaFoto: youtube.com/ mediterranean network
Duško Knežević

- Čudi me da je Marović dosad ćutao. Bila mu je pohapšena cela familija, oduzeli su mu imovinu. On je svedok ogromnih tajni i dogovora, insajder koji bi Milu mogao da zada fatalan udarac - kaže Knežević, protiv koga je nedavno Interpol povukao poternicu jer je ocenjeno da je u pitanju politički motivisan progon crnogorskog režima.

PRAVA CRNA GORA: MAROVIĆU, PREKINI OMERTU!

Prava Crna Gora pozvala je Marovića još početkom prošle godine da krene stopama Duška Kneževića i kaže sve što zna o delovanju DPS i njenih funkcionera.

Videvši šta uz malo hrabrosti može da uradi samo jedan nezadovoljan tajkun vlasti, i to onaj koji i nije imao političku moć u svojim rukama, iz ove stranke poručuju: "Zamislite šta sve onda može i zna ideolog DPS".

- Sasvim smo sigurni da bi, u slučaju njegovog priključenja ovom talasu priznanja i pokajanja, bio stvoren krucijalan preduslov za rušenje vlasti. Zato pozivamo Svetozara Marovića da prekine svoju omertu, koja ga je koštala zatvora, gubitka funkcija, zdravlja, pa i, najvažnije, porodične časti i obraza i da smogne snage i istinom krene na one koje je decenijama stvarao, a koji su ga uništili - saopštila je Prava Crna Gora.

Dodaju da bi na taj način Marović, osim što bi pomogao samom sebi da spasi dušu i makar malo skine ljagu sa svog porodičnog prezimena, pomogao i celoj Crnoj Gori.

EKONOMSKI SLOM

Ono što dodatno brine Đukanovića uoči izbora 30. avgusta jeste i kriza izazvana epidemijom korone. Prema nezvaničnim saznanjima, na jesen bi bez posla moglo da ostane čak 35 odsto ljudi zaposlenih u državnom aparatu, pa se crnogorskom lideru žuri da pobedom na izborima učvrsti poziciju.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

- Svetozar Marović je crna kutija Mila Đukanovića. Ukoliko odluči da otkrije makar deo tajni i nepočinstanstava s režimskog dvora, Đukanović neće ni dočekati izborni dan u Crnoj Gori, već će pobeći u Dubai, za koji je mnogo više vezan nego za Podgoricu ili Nikšić - kaže za Srpski telegraf Milan Knežević, poslanik Demokratskog fronta.

Povodom neizbežne postizborne ekonomske krize, Knežević dodaje:

- Mi se već sad nalazimo u svojevrsnoj ekonomskoj apokalipsi koja traje, ali ne zbog korone, već pogubne 30-godišnje vladavine Đukanovića. Nemam dilemu da Crna Gora ne bi ekonomski preživela jos jednu njegovu pobedu.

Od predsednika do begunca

- rođen 31. marta 1955. u Kotoru

- bio član Predsedništva Crne Gore, poslanik Savezne skupštine i predsednik Skupštine Crne Gore

- Momir Bulatović ga 2001. u knjizi optužio da je žmurio na šverc duvana

- tokom referenduma zalagao se za otcepljenje Crne Gore, mada je u to vreme bio predsednik zajedničke države SCG

- uhapšen u decembru 2015. godine

- osuđen 2016, ali je posle pritvora pobegao u Beograd, gde se i sad nalazi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading