AMFILOHIJE SLUŽIO LITURGIJU KOD BARA, PA PORUČIO MILU: Nadam se da ova vlast neće ostati rušiteljska

Autor: Tanjug

Svet

14.06.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije osveštao je slavski kolač i služio liturgiju u crkvi Svih Svetih na Velikom Pijesku kod Bara, koja danas proslavlja hramovsku slavu.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije je posle liturgije izjavio da i danas ima onih koji ruše i skrnave svetinje, kao i onih kojih ih obnavljaju, obnavljajući svoju dušu i verujući u vaskrsenje.

- Nadam se da će i ova naša vlast ipak konačno rešiti da ne bude zapamćena kao rušitelji, jer pokoljenja dela sude, nego kao onaj koji gradi i izgrađuje, kao što će biti zapamćeni svi oni koji su sebe ugradili i ugrađuju u ovu svetinju obnavljajući je - rekao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Dodao je da od vlasti očekuju dozvolu za gradnju i da od njih zavisi dalja obnova ne samo ove, već i svih drugih srušenih i vremenom urušenih svetinja.

- Sve što gradimo i obnavljamo, gradi se za narod Božji, za Crnu Goru, za potomstvo, niko neće da nosi to odavde - poručio je Amfilohije, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

U Crnoj Gori je, inače, za danas zakazan nastavak litija, koje se organizuju zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, a bile su prekinute usled pandemije virusa korona.

Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović rekao je da će litije biti organizovane u skladu sa propisanim merama, odnosno isto onako kako su organizovana i druga javna okupljanja ovih dana. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading