Razbijena banda trgovaca ljudima: Uhapšeno 12 osoba, među njima i policajci

Autor: Tanjug

Svet

20.11.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji protiv trgovine ljudima, crnogorska policija uhapsila je 12 osoba, uključujući dva službenika Uprave policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crnogorska policija

Kako se navodi u saopštenju crnogorske Uprave policije, u periodu od januara 2019. godine, policija je identifikovala organizovanu kriminalnu grupu pod nazivom "Monika" koja je formirana u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana koji su u Crnoj Gori imali status tražioca azila.

Ova organizovana kriminalna grupa je imala deset članova i delovala je na način što je vršenjem radnji krijumčarenja u delu prihvata, tranzita, smeštaja, te ilegalnog prelaska državne granice na ruti Albanija - Crna Gora - BiH prokrijumčarila više grupa od po deset do 20 lica.

Policija je na području Herceg Novog, Danilovgrada i Nikšića, u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem lišila slobode deset osoba, Lj.Ð. (39), M.D. (58), Ž.D. (23), D.M. (33), V.P. (33), M.K. (50), S.A. (40), R.K. (66), D.D. (62) i A.P. (31) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, kao i krivično đelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osim toga, policija je lišila slobode i dva lslužbenika Uprave policije, A.K.(46) i R.S. (49) zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni će biti privedeni Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Akciju pod nazivom "Monika", koja je rezultat višemesečnih aktivnosti, realizovali su službenici Sektora kriminalističke policije, Odseka za suzbijanje krivičnih dela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija i službenici Specijalnog policijskog ođeljenja u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Nikšić, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading