ČUDO U HRVATSKOJ: Direktorka "ustaške škole" će biti smenjena! Verovatno...

Autor: Tanjug

Svet

07.03.2019

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka obrazovanja Blaženka Divjak danas je pokrenula postupak razrešenja direktora zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u kojoj je učenik tokom nastave žigosao koleginicu, tako što joj je na ruci upaljačem urezao ustaški znak "U". Kakav je to preokret u suzbijanju nacizma i fašizma među mladim Hrvatima - nije poznato, kao ni da li je ministarka samovoljno krenula u borbu protiv vrha hrvatske vlasti i Katoličke crkve, koje iskreno i s puno ljubavi neguju ustaštvo, tek - mora se istaći da je postupak razrešenja samo pokrenut, bez garancija da će se i završiti otkazom...

RepublikaFoto: youtube.com/HUOJtv
Ministarka obrazovanja Blaženka Divjak

Ministarka je izjavila da je prosvetna inspekcija nedvosmisleno utvrdila propuste škole i direktora u oblasti prvencije nasilja i vaspitanja.

- Svako mora da preuzme svoj deo odgovornosti. Žalosno je što školski odbor nije postupio prema predlogu inspekcije. Ja ću pokrenuti postupak razrešenja - rekla je ministarka.

Upitana da li je ovakva odluka donesena pod pritiskom javnosti, ministarka je kazala da slučajevi nasilja u školama nisu od juče.

- Treba paziti kako se ti slučajevi prikazuju u medijima, pogotovo kad je reč o maloletnicima - rekla je.

Školski odbor zadarske škole juče je jednoglasno doneo odluku da Jozo Dragić neće biti smenjen.

Juče je naime istekao rok do kojega je školski odbor morao da odluči o smeni direktora za koju je nalog dalo Ministarstvo nauke i obrazovanja. 

Nalog je izdat nakon što je inspekcija Ministarstva utvrdila propuste direktora u slučaju žigosane učenice. 

Odbor je zaključio da ministarka, ako smatra opravdanim, direktora može i sama da razreši.

Incident se, inače, odnosi na to da je učenik prvog razreda srednje škole upaljačem žigosao svoju koleginicu i jednog kolegu, tako što joj je na ruci ispisao ustaški simbol u obliku slova "U".

"Nakon toga je rekao: ''Sad imaš slovo U, sad se možeš hvaliti da si ustaša.'' Nakon toga je zagrejavao još jedan upaljač i pritisnuo mog kolegu iz klupe", rekla je ranije žigosana učenica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading