TENIS IMA NOVU ZVEZDU: Koko Gof SRUŠILA Sabalenku posle preokreta i osvojila US open!

Autor:

Sport

10.09.2023

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva gren slem titula za 19-ogodišnju Amerikanku.

TENIS IMA NOVU ZVEZDU: Koko Gof SRUŠILA Sabalenku posle preokreta i osvojila US open!

Foto: Tanjug/AP

Koko Gof

Američka teniserka Koko Gof ostvarila je senzacionalnu pobedu na ovogodišnjem US Openu, nakon što je posle velikog preokreta u finalu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2).

Meč je bio ispunjen napetim trenucima i trajao je dva sata i šest minuta. Prvi set pripao je Sabalenki sa rezultatom 6:2, ali Gof nije gubila nadu. Mlada Amerikanka se u potpunosti vratila u drugom delu igre, spasila je dve brejk lopte na početku, što joj je očigledno dalo samopouzdanje pred nastavak meča, a u trećem setu je Sabalenka potpuno pala i tako omogućila svojoj rivalki da osvoji prvi veliki trofej u njenoj karijeri.

Više od 20.000 oduševljenih navijača na stadionu "Artur Eš" svedočilo je ovom finalu, a mora se napomenuti da je američka publika još jednom pokazala ogromnu dozu nekulture, nešto sa čim se Sabalenka verovatno još nije susrela u karijeri, a nema sumnje da će iz ovog finala izvući brojne pouke.

Gof nije osvojila samo 2.000 WTA bodova već i impresivnih tri miliona dolara za ovu pobedu, dok će Sabalenka dobiti upola manji iznos kao vicešampionka. Ipak, utešna nagrada za Arinu je što će od ponedeljka biti prva igračica sveta.

Danas nas ipak očekuje kruna ovogodišnjem gren slema u Njujorku, a u velikom muškom finalu će se sastati Novak Đoković i Danil Medvedev. Duel na "Artur Ešu" počinje od 22 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading