ŠOKANTNA ODLUKA PRED FINALE MUNDOBASKETA: Srbija u PROBLEMU u meču za zlato?!

Autor:

Sport

10.09.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja odluka čelnika FIBA.

ŠOKANTNA ODLUKA PRED FINALE MUNDOBASKETA: Srbija u PROBLEMU u meču za zlato?!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije igra danas, od 14:40, finale Svetskog prvenstva u Manili, a rival će nam biti selekcija Nemačke.

"Orlovi" iza sebe imaju izvanredno prvenstvo, nakon dve grupne faze, u eliminacionoj rundi su bili bolji od Litvanije (87:68), odnosno Kanade (95:86), čime su sebi obezbedili novo finale, prvo od 2014.

Srbija je u Manili prikazala izvrsnu košarku, veliki broj postignutih poena, kao i sjajan šut za tri poena, međutim, na dan finala su naši igrači saznali lošu vest. Naime, FIBA je odlučila da za veliko finale unese promenu, pa se neće igrati sa istom loptom kao do sada, već posebno dizajniranom za finale.

- Sa zadovoljstvom predstavljamo ovu posebnu košarkašku loptu kompanije Molten za finale Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023. Predivan dizajn dočarava značaj onoga što će biti nezaboravan događaj. Želimo da izrazimo iskreno zahvalnost kompaniji Molten za trud koji su uložili kako bi dodali još jedan poseban dodir našem dosad najvećem događaju - istakao je Frank Lenders, generalni direktor FIBA za medije i marketinške usluge.

Svako ko se ikada bavio košarkom zna da je promena lopte velika stvar, pogotovo ako prethodne dve nedelje igraš i šutiraš sa jednom, a onda dobiješ drugu. S obzirom na to kako smo do sada igrali i šutirali, ovo će definitivno biti problem za naš tim pred veliko finale.

Međutim, kako će biti Srbiji, tako će biti i Nemačkoj, a ostaje nam da se nadamo da će ova promena teže pasti našem rivalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading