NEMA PUNO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM: Loša vest za Srbiju pred finale Mundobasketa!

Autor:

Sport

08.09.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci nam baš i ne leže.

NEMA PUNO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM: Loša vest za Srbiju pred finale Mundobasketa!

Foto: Starsport

Nikola Milutinov i Johanes Timan

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa, pošto je u polufinalu rutinski pobedila Kanadu.

"Orlovima" će rival u borbi za zlato biti Nemačka, koja je napravila senzaciju savladavši Sjedinjene Američke Države.

Od trenutka kada je Srbija počela da se takmiči samostalno, naši košarkaši su osam puta odmerili snage sa "pancerima", a rezulat u međusobnom skoru je izjednačen. Sudeći po tome, izabranici Svetislava Pešića nisu favoriti, jer Nemci tradicionalno ne leže "orlovima". 

U prve dve utakmice između Srbije i Nemačke su "orlovi" doživeli minimalne poraze. Nemci su 2010. godine posle produžetka slavili 82:81 na Mundobasketu, a narednog leta su pobedili 59:58 u prijateljskom meču.

Usledila je potom serija pobeda Srbije, koja je 2011. na Eurobasketu bila bolja sa 75:64, potom ponovo na Evropskom prvenstvu, ali četiri godine kasnije, rezultatom 68:66, a treći trijumf "orlova" (87:56) dogodio se na prijateljskom susretu 2017.

Nemci su zatim u kvalifikacijama za prethodni Mundobasket ostvarili dve pobede. Ti mečevi su igrani 2018. godine, a "panceri" su kod kuće slavili sa 79:74 i u gostima 88:81.

Poslednji put su Srbija i Nemačka ukrstile koplja prošlog leta, na prijateljskom turniru, a taj meč je ubedljivo pripao "orlovima". Izabranici Svetislava Pešića su pobedili tada rezultatom 83:56.

Dakle, posle predstojećeg finala će jedna ekipa povesti u međusobnom skoru, ali i mnogo važnije, postaće svetski šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading