NEMCI NA SKENERU REPUBLIKE: Evo što Karijeve "orlove" čeka u finalu SP!

Autor:

Sport

08.09.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci, donesite nam zlato.

NEMCI NA SKENERU REPUBLIKE: Evo što Karijeve "orlove" čeka u finalu SP!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Nemačke

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa, pošto je u polufinalu rutinski pobedila Kanadu.

"Orlovima" će rival u borbi za zlato biti Nemačka, koja je napravila senzaciju savladavši Sjedinjene Američke Države.

Iako je opšte mišljenje da su Nemci lakši rival u finalu od Amera, veliko je pitanje da li je to tako.

"Panceri" su jedina reprezentacija koja na Svetskom prvenstvu nije doživela niti jedan poraz. Ogromnom razlikom su pobeđivali četiri puta (protiv Japana, Finske, Gruzije i Slovenije), dok su tri puta trijumfovali u utakmici na jednu loptu (protiv Australije, Letonije i SAD).

Selekcija Nemačke na parketu predvođena je NBA zvezdom Denisom Šruderom, koji na Mundobasketu u proseku beleži 17,9 poena i 6,7 asistencija. Njemu uz rame su i braća Vagner, Franc i Moric. Obojica igraju u najjačoj ligi na svetu, a na Svetskom prvenstvu Franc upisuje 16 poena, 6,3 skoka i 3,3 asistencije poutakmici, dok je Moric treći strelac ekipe sa 12,4 koša.

Republika

Foto: FIBA

Denis Šruder

Što se timske statistike tiče, Srbija je druga najbolja napadačka ekipa sa 97,7 postignutih poena u proseku, a Nemačka je četvrta sa 94,4 koša. Naš tim prosečno ima 25 asistencija, dok "panceri" ostvaruju 23,9.

Sa druge strane, Nemci su skakački nadmoćniji od "orlova", jer u proseku beleže 36,3 uhvaćene lopte, naspram 34,9 koliko uhvate izabranici Svetislava Pešića.

Odbrmabena statistika je na strani Srbije. "Orlovi" u proseku imaju 9,1 ukradenu loptu i tri blokade po meču, a "panceri" 8,6 krađa i 2,3 rampe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading