MORA DA SE GINE ZA SRBIJU, NE MOŽE SE PEŠKE NA EVRO: Legenda udarila na fudbalere zbog igre protiv Mađarske

Autor:

Sport

08.09.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onako se ne igra za grb na grudima. Imali su obavezu prema deci na tribinama, kazao je Piksijev saigrač posle poraza "orlova" u kvalifikacijama za EP.

MORA DA SE GINE ZA SRBIJU, NE MOŽE SE PEŠKE NA EVRO: Legenda udarila na fudbalere zbog igre protiv Mađarske

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Fudbaleri Srbije napravili su od gotovog veresiju i za samo dva minuta od vođstva sa 1:0 gubili od Mađarske sa 2:1 nasred Marakane i izgubili tim rezultatom iz 36. minuta. Bio je to izabranicima Dragana Stojkovića Piksija prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

"Orlovi" su odigrali dva različita poluvremena, prvo katastrofalno i drugo, koje je ulivalo nadu u preokret, ali se on nije desio. Zbog toga su bodovi otišli kod naših severnih komšija, a na igračima Srbije je da se, koliko sutra, vade na gostovanju Litvaniji u petom kolu G grupe.

Međutim, teško da će se pobeda upisati ako se nešto ne promeni u igri, stav je mnogih koji su gledali bledu partiju Piksijevih izabranika. To u razgovoru za Republiku poručuje i legendarni Dragiša Binić.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragiša Binić

- Onako se ne igra za svoju zemlju, za dres i grb koji nosite na grudima. Ne može se, momci, peške na Evropsko prvenstvo. Imali ste obavezu prema Srbiji, prema navijačima, deci na tribinama, da odigrate mnogo bolje. Kao i obavezu prema nama starijima, koji smo ginuli za reprezentaciju, ali i svojim naslednicima - zagrmeo je Piksijev saigrač iz niškog Radničkog i Crvene zvezde, pa malo spustio loptu:

- Opomena od Mađara je stigla u pravom trenutku jer smo tek na polovini kvalifikacija. Međutim, nije problem samo ovaj meč, igra je bila tanka i u duelima s Litvanijom i Crnom Gorom, pa smo se provukli, kao i na gostovanju Bugarskoj, gde smo iščupali bod. Negde je sve moralo doći na naplatu. Moraju da se trgnu, da shvate da je do njih i da zaigraju bolje. Ništa nije izgubljeno i mogu na Evropsko prvenstvo, ali samo ako znatno poprave igru. Posebno u odbrani. Onako se ne brani svoj gol. Džabe vam svi pogoci ako svoju mrežu ne sačuvate. Ne tražim da igraju lepršavo, ali borbenost i želja se moraju videti, a to u ova četiri susreta uglavnom nije bio slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zemunce

08.09.2023 19:39

Sto bi mi u IT-u rekli Srpski fudbal je "system error please reset". Kvalitet trenera, skola fudbala, ko vodi FSS, i da se nelazemo Pikseta je ipak uobrazena seljacina (da ga ne uvredim ) itd. itd. Tako bez korenitih promena dobijacemo ovakve rezultate.